Detalji nesreće u rudniku: Na rudara se obrušila veća količina uglja, iza nastradalog ostala peteročlana porodica

U današnjoj nesreći koja se dogodila u pogonu Stara jama, Rudnika mrkog uglja Zenica, smrtno je stradao komorat Izudin Selimović (50) iz Sopotnice kod Kaknja.

Prema riječima Aldine Alić, glasnogovornica Ministastva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, do nesreće je došlo u 12:30 sati.

Poznat identitet nastradalog rudara u rudniku Stara jama u Zenici

U zeničkom rudniku danas je poginuo rudar. Kako je nezvanično rečeno u RMU Zenica, stradali rudar, inicijala I.S., inače je iz Kaknja, a u “Staroj jami” bio je zaposlen duže od 10 godina. Unesrećenom komoratu, koji je bio pomoćni kopač na gradilištu, pritekle su upomoć kolege, ali je nažalost, uprkos naporima medicinara iz hitne pomoći da ga reanimiraju, već bilo kasno pa je podlegao povredama koje je zadobio usljed obrušavanja materijala.

Posebno u srce pogađa da je iza stradalog komorata ostala peteročlana porodica, a na zeničkom rudniku radio je više od 10 godina.

Stradali Selimović radio je kao pomoćni kopač na gradilištu, a kobnog trenutka čistio je prostor kada se na njega obrušila veća količina uglja. Jedna je u vidu komada pala nesretnom rudaru na leđa i glavu.

Iako su mu kolege pritekle u pomoć, nažalost, nije mu bilo pomoći.

Rudari za smrt kolege krive Vladu FBiH: “Nećemo više ginuti sami!”

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79