Detalji nove tragedije na bh. putevima: Preko pune linije prešao na lijevu stranu ceste i izazvao direktan sudar

Vozač Mercedesa Vujadin Marković (79) iz Bijeljine poginuo je u petak ujutro u saobraćajnoj nesreći u mjestu Hase, na magistralnom putu Bijeljina – Tuzla.
Udes se dogodio u 7.45 časova, a Marković je od zadobijenih povreda preminuo na licu mjesta, dok su povrijeđeni Raco Marković (59) iz Bijeljine, koji je upravljao teretnim vozilom Transporter kombi, i suvozač u kombiju Mlađen Stevanović (62).

Povrijeđeni su odvezeni na ukazivanje ljekarske pomoći u Medicinski centar Bijeljina, a o stepenu povreda ljekari se nisu izjasnili, saopšteno je iz PU Bijeljina. Na fotografijama s mjesta nesreće vidi se da je Vujadin Marković prešao preko pune linije na traku za vozila iz suprotnog smjera, te da je vozač kombija pokušao manevrisati udesno, ali da nije izbjegao direktan sudar. Tog dana je zbog kiše bio mokar kolovoz te nije isključeno da je to otežalo kočenje vozačima.

”Strašno je što je čovjek poginuo. Nikad se neće saznati zašto je prešao u drugu traku. Možda mu je i pozlilo pa je izgubio kontrolu”, kazala je jedna od mještanki naselja Hase. U toku je istraga na utvrđivanju svih uzroka i okolnosti saobraćajne nesreće, naveli su iz policije.

Istog dana u mjestu Podorašje, nadomak Srebreniku, povrijeđen je vozač Opel Astre. Do udesa je došlo kada je vozač automobila izgubio kontrolu te sletio s ceste i udario u ogradu jedne od stambenih kuća.

Dan ranije u dvije odvojene saobraćajne nesreće koje su se desile u Donjoj Golubinji kod Žepča i Brestovskom kod Kiseljaka više osoba je povrijeđeno, ali na sreću nije bilo poginulih.

U petak je u Bosni i Hercegovini zabilježeno više od 80 udesa. Tokom jula 2021. na saobraćajnicama u FBiH evidentirano je 1.970 udesa. Broj poginulih u nesrećama veći je za pet, dok je broj povrijeđenih lica veći za 117.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79