Detalji optužnice protiv braće Vranješ: Ognjen polomio rebra djevojci, Stojan grebao momka po vratu

Protiv banjalučkih fudbalera Ognjena i Stojana Vranješa potvrđena je optužnica zbog napada na mladića i djevojku, koji se dogodio 2020. godine u Banjoj Luci.

Kako piše Srpskainfo, početak suđenja braći Vranješ zakazan je za 13. septembar.

Njih dvojica optuženi su da su napali Dušana Komljenovića i njegovu djevojku Anju Trtić, a napada se dogodio na drugom spratu robne kuće, na vrhu pokretnih stepenica, koje vode na prvi sprat.

– Tada je Ognjen Vranješ fizički napao Komljenovića i Trtićevu, koji su se nalazili na vrhu pokretnih stepenica. Ognjen je Komljenovića udario šakom u glavu, u predjelu lica, i tako mu izbio dva zuba – navedeno je u optužnici u koju je Srpskainfo imala uvid.

Od siline udarca Komljenović se skotrljao niz stepenice i završio na prvom spratu.

– U tom trenutku Trtićeva je krenula prema Ognjenu, ali ju je on odgurnuo od sebe. Ona je zatim pala niz pokretne stepenice i otkotrljala se do prvog sprata – precizirano je u optužnici.

Usljed pada ona je zadobila teške tjelesne povrede u vidu krvnog podliva na lijevoj strani grudnog koša sa prijelomom sedmog i osmog rebra. Međutim, ni nakon toga braća Vranješ se nisu smirila.

– Ognjen je zatim sišao niz iste stepenice i ponovo fizički napao oštećenog Komljenovića, a u napadu mu se tada pridružio i Stojan Vranješ – piše u optužnici.

Stojan je prišao s leđa i boka oštećenom mladiću i jednom ga uradio u predjelu glave i vrata.

Osim toga, on je noktima šake grebao po vratu Komljenovića i na taj način mu nanio dodatne povrede.

Prema ovim navodima optužnice, Ognjen Vranješ se tereti da je počinio krivična djela teška tjelesna povreda i tjelesna povreda, a Stojan je optužen za nanošenje tjelesnih povreda.

Banjalučko okružno tužilaštvo krivicu braće Vranješa dokazivaće saslušanjem pet svjedoka i pet vještaka, te izvođenjem velikog broja materijalnih dokaza.

Tokom istrage utvrđeno je da povrede koje su zadobili Komljenović i Trtićeva odgovaraju kako su oni naveli, te kako je precizirano u optužnici.

Prema izjavi oštećenih, te izjavi sudskih vještaka, dolazi se do zaključka da su oni saglasni oko nastanka povreda.

Vještak je izjavio da povrede koje je zadobila Trtićeva odgovaraju padu tijela na stepenice, kao i da izbijanje zuba kod Komljenovića može nastati od udarca šakom u glavu.

Također je izjavio i da su povrede na lijevoj strani vrata Komljenovića nastale hvatanjem i stiskanjem šakom i grebanjem noktima po koži vrata.

Ognjen Vranješ je poznat po incidentima, a iz reprezentacije BiH je izbačen jer je na ruci istetovirao portret zloglasnog četničkog vojvode Momčila Đujića.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79