Detalji optužnice protiv Tonyja Cetinskog: Pjevač nije vidio Ibrahima na cesti jer je bio zavaljen u sjedištu?

U optužnici piše da je Cetinski vozio brzinom od 33 km/h, a prema nalazu vještaka trebao je voziti 18 km/h da bi se mogao zaustaviti

Tony Cetinski je tog kobnog 3. studenog 2017. godine u Rovinju, kada je pregazio 62-godišnjeg Ibrahima Kevljanina koji je pijan ležao u Pustoj ulici, bio preduboko “zavaljen” u sjedište svog Mercedesa, iznosi Jutarnji list detalje optužnice protiv popularnog pjevača.

Upravo zbog toga nije mogao vidjeti Kevljanina, znanog u Rovinju pod nadimkom Braco, kako usred bijela dana iza zavoja leži na leđima na cesti u akutno alkoholiziranom stanju i narušena zdravlja. To je jedan od razloga kojeg Državno odvjetništvo navodi u svojoj optužnici koja je jučer stigla s Općinskog suda u Pazinu na adresu pjevačevog odvjetnika Gorana Marjanovića u Rijeku nakon što je Općinsko državno odvjetništvo podignulo optužnicu protiv istarske zvijezde još 31. prosinca.

Konačno su, nakon 20 dana, poznati svi detalji optužnice koje dosad nisu htjeli otkrivati u Općinskom državnom odvjetništvu te na pazinskom sudu.

U njoj stoji da se Cetinski po toj ulici, u kojoj je ograničenje brzine 50 kilometara na sat, u trenutku nesreće kretao 33 kilometra na sat. A prema nalazu vještaka, da bi se uopće mogao zaustaviti, trebao je voziti 18 kilometara na sat.

 

Isto tako, u optužnici, kao što je već poznato, stoji da Cetinski nije prilagodio vožnju uvjetima na cesti, odnosno da je trebao obratiti pažnju na pješake koji su na kolniku. Budući da je njegov automobil imao prednje kamere, odvjetništvo smatra da su u ovom slučaju trebale biti upaljene.

Također se pozivaju na video snimku Cetinskog za jednu medijsku kuću u kojoj pjevač velikom brzinom prolazi kroz centar Rovinja i spornu ulicu, koja je znana kao vrlo uska i nepregledna.

U trenutku nesreće Cetinski u krvi nije imao alkohola, kažu nalazi, dok su preminulom Rovinježu u krvi otkrili čak 3,7 promila alkohola te neke lijekove. Što se tiče tražene kazne, u odvjetništvu se pozivaju na propise Kaznenog zakona, i to iz nehaja. Kako piše u Kaznenom zakonu, ako je kaznenim djelom prouzročena smrt jedne ili više osoba iz nehaja, kazna zatvora je od jedne od osam godina.

– Nakon što smo primili optužnicu, sada imamo rok od osam dana da na nju odgovorimo – kaže odvjetnik Marjanović.

Potom će na pazinski sud, gdje će se odlučivati o tome hoće li optužnica biti potvrđena, odbačena ili će se dopunjavati.

Nije htio dublje komentirati ostale detalje same optužnice, iako je prilično neobično da je jedan od razloga koji se navodi činjenica da je pjevač bio zavaljen u svom sjedalu i da zbog toga nije vidio “ležećeg” pješaka, odnosno da je automobil trebao drugačije voziti u toj ulici, praktički prilijepljen za prednje staklo. Što će sud dalje odlučiti po ovoj optužnici, znat će se kroz desetak dana, piše Jutarnji.hr.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79