Detalji pokušaja ubistva kod Visokog: Dva prijatelja lumpovala u kafani, pa jedan izvadio nož

U utorak u 23:20 sati, obaviještena je dežurna služba Policijske stanice Visoko da je Službi hitne medicinske pomoći Visoko prijavljen slučaj ubadanja nožem u mjestu Stojkovići i da je tom prilikom jedno lice povrijeđeno.

Odmah nakon ove dojave, na navedeno područje su upućeni policijski službenici koji su dolaskom u mjesto Stojkovići pronašli lice Š.Ž., rođeno 1961. godine, iz Visokog, koje je, kako je utvrđeno, i pozvalo službu hitne pomoći a nakon što je nožem nanijelo dvije ubodne rane licu G.H., rođenom 1990. godine, iz Visokog.

Policijski službenici su lice Š.Ž. zadržali na spornom mjestu, te su odmah poduzeli mjere na pretrazi terena budući da se povrijeđeno lice, a prema izjavi lica Š.Ž., udaljilo u pravcu obližnje šume. Nakon ovih saznanja policijski službenici su odmah počeli sa pretragom navedenog područja, kao i šume, sa ciljem pronalaska povrijeđenog lica. Kako je bila noć, pretraga terena je bila znatno otežana zbog slabe vidljivosti ali i nepristupačnosti terena. Oko 04,00 sata, u šumi, na udaljenosti od oko dva kilometra od kuće gdje je došlo do upotrebe hladnog oružja, policijski službenici su pronašli povrijeđeno lice, koje je imalo vidnu povredu u predjelu leđa i koje se nalazilo u lošem stanju. Policijski službenici su povrijeđenog iznijeli na šumski put odakle je sanitetskim vozilom prevezen u Kantonalnu bolnicu Zenica.

Hayat.ba od izvora bliskom istrazi ovog krivičnog djela saznaje kako su dva navedena lica iste noći boravili u jednom od ugostiteljskih objekata u Kiseljaku. U alkoholiziranom stanju su se automobilom uputili u Visoko, da bi se navodno posvađali, te je lice Š.Ž. izvadilo nož i zadalo dvije ubodne rane licu G.H.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79