Detalji pokušaja ubistva u Sarajevu: Priznao da ga je izbo nožem, svemu je prethodila svađa oko mobitela?

Foto N1

Adis S. (25) iz Sarajeva zadobio je teške povrede, nakon ga je sinoć u 19:40 sati ispred Zavoda Hum u Novom Sarajevu nožem izbo Silvio G. (19), koji je iste noći u 21:20 sati uhapšen. Privedeni su i njegovi prijatelji Luka Č. (20) i Aldin Č. (19), koji se također sumnjiče za pokušaj ubistva.

Tri osobe uhapšene zbog pokušaja ubistva 25-godišnjaka u Sarajevu

Izvor blizak istrazi otkrio je Avazu da je Silvio G. priznao da je nožem nanio povrede Adisu S. Tokom saslušanja on je istražiteljima ispričao da poznaje žrtvu, jer je s njim i ranije imao problema. Silvio G. tvrdi da mu je jedne prilike oteo mobitel.

Prema njegovim riječima, kritične noći izašao je iz Zavoda Hum, gdje zajedno boravi sa Lukom Č. i Aldinom Č. kako bi preuzeli picu, koju su prethodno naručili. U tom trenutku je naišao Adis S. koji mu se obratio s riječima „koliko je sati, dobar ti mobitel“.

Zavod Hum

Silvio G. je nadalje ispričao da mu je Adis poručio „jesam ti rekao da ću ti uzeti mobitel, ako mi ne doneseš pare“, nakon čega ga je krenuo udarati pesnicama po tijelu. Prema vlastitom kazivanju, Silvio G. je izvukao čakiju iz džepa te izbo Adisa S. Interesantno je da je rekao da ne zna koliko ga je puta izbo, kao ni u koji dio tijela.

Gotovo istovremeno, Luka Č. i Aldin Č. tukli su Adisa S.

Omar Mehmedbašić, branioc Silvia G., potvrdio je za „Avaz“ da je njegov klijent izjavio da se radi o samoodbrani.

– On se tereti za krivično djelo pokušaj ubistva – kratak je bio Mehmedbašić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79