Detalji policijske akcije u Mostaru: Dali zajam, a onda prijetnjama i silom četiri godine iznuđivali novac

Osumnjičeni Mostarci su privedeni nakon primopredaje označenog novca

Policijski službenici Federalne uprave policije, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva HNK, jučer su realizovali su operativno-taktičku akciju Game zbog sumnje u izvršenje krivičnih djela lihvarstvo i iznuda, te priveli dvije osobe.

– Postupajući po naredbi Općinskog suda u Mostaru, policijski službenici FUP-a su nakon primopredaje označenog novca priveli D. Ć. (1981) i S. L. (1980) oba iz Mostara.

Izvršen je pretres pokretne i nepokretne imovine u Mostaru koju te osobe koriste te je pronađena veća količina novca, automatska puška, dva pištolja, određena količina municije, dokumentacija, kao i drugi dokazi koji se mogu dovesti u vezi sa izvršenjem ovih krivičnih djela.

Privedeni dvojac se sumnjiči da je oštećenoj osobi dao zajam uz ugovaranje nesrazmjerne imovinske koristi, tako što su tokom četverogodišnjeg perioda, koristeći silu i prijetnju od oštećene osobe zahtjevali da im predaje određene novčane iznose.

Lica lišena slobode će nakon kriminalističke obrade u službenim prostorijama Federalne uprave policije u zakonskom roku biti predata u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Hercegovačko-neretvanskog kantona uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, saopćeno je iz FUP-a.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Crna Hronika BiH (@crnahronikabih)

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79