Detalji požara u BiH: Dvojica radnika izvukli burad s opasnim hemikalijama i spriječili eksploziju

Uzrok požara koji je jučer uništio proizvodnu halu firme „Alternativa“ u krugu „Famosa“ u sarajevskom naselju Hrasnica još nije utvrđen, potvrđeno nam je iz sarajevske policije.

Kada je vatra izbila zavladala je panika, a na svu sreću radnici su uspjeli na vrijeme napustiti halu te su žrtve izbjegnute.

Uslijedila je bjesomučna borba za spašavanje imovine, a kako saznajemo u tome su veliku ulogu odigrala dvojica radnika firme „Sinkro“ koji su se posebno istaknuli svojim hrabrim postupcima.

Radi se o muškarcima koji upravljaju viljuškarcima, a oni su bukvalno ulazili u buktinju da bi izvukli burad s opasnim hemikalijama te su tako spriječili da eksplodiraju i nanesu još veću štetu.

I ostali radnici ove susjedne firme su učestvovali u gašenju, a veoma brzo su prije dolaska vatrogasaca uspjeli sa četitri hidranta uspostaviti nekoliko stotina metara vatrogasnih crijeva te su počeli gašenje i time olakšali posao vatrogascima.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79