Detalji požara u Vogošći: Nisu ga poslužili pićem pa se vratio s benzinom da zapali objekat

Jedna osoba zadobila je teške tjelesne povrede, a ukupno osam osoba je zatražilo ljekarsku pomoć nakon sinoćnjeg požara u ugostiteljskom objektu Oaza u Vogošći, potvrđeno je za Klix.ba.
“Uhapšen je H. M. (rođen 1980. u Vogošći) zbog sumnje da je počinio teško krivično djelo protiv opće sigurnosti ljudi i imovine”, kazao je Mirza Hadžiabdić iz Odjeljenja za odnose s javnošću Uprave policije MUP-a KS za Klix.ba.

Uhapšena osoba se trenutno nalazi u prostorijama Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a KS. Bit će kriminalistički ispitana u Upravi policije. Postupajući tužilac će odlučiti da li će biti predata Tužilaštvu KS.

“Izvršen je uviđaj kojim je rukovodila dežurna tužiteljica Kantonalnog tužilaštva KS uz prisustvo i učešće policijskih službenika Uprave policije MUP-a KS i sudskog vještaka PPZ struke”, rekao je Hadžiabdić.

Kako nezvanično saznajemo, sumnja se da je uhapšeni ušao u ugostitetljski objekt u vidno alkoholiziranom stanju i zapalio unutrašnjost objekta zapaljivom tečnošću. Pritom je i on zadobio lakše tjelesne povrede.

Prethodno je boravio u istom ugostiteljskom objektu gdje ga, prema našim saznanjima, osoblje nije željelo uslužiti budući da je i tada bio u vidno alkoholiziranom stanju.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79