Detalji pucnjave u Sarajevu: Renato Mikac upucan u leđa

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo intenzivno tragaju za osobom koja je sinoć oko 19:30 sati na rasrksini ulica Iven Andrića i IX Tranferzala u sarajevskom naselju Alipašino Polje iz vatrenog oružja ranila Renata Mikca iz Sarajeva.

Kako je saopćeno iz MUP-a KS, Mikac je pogođen u predjelu leđa, nakon čega je prevezen u Kliniku urgentne medicine Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, gdje su mu ljekari konstatirali lakše povrede.

Iako se radi o lakšim povredama, tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu ovaj je događaj okarakterisao kao krivično djelo pokušaj ubistva.

Prema prvim rezultatima istrage, napadač je pucao iz pištolja.

Mikac je poznat policiji odranije po upotrebi vatrenog oružja i razbojništvima prenosi Avaz.

U pucnjavi u Sarajevu ranjen Renato Mikac

U večerašnjoj pucnjavi na Alipašinom, izvještavaju mediji, lakše je ranjen Renato Mikac. Renato je inače brat poznatog bosanskohercegovačkog repera Amara Hodžića, poznatijeg pod pseudonimom Buba Corelli.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79