Detalji razbojništva u Čapljini: Lažni policajac koji je vezao radnika i ukrao 25 pištolja imao i borbeni prsluk na sebi

Potraga za lažnim policajcem koji je jučer u poslijepodnevnim satima u razbojničkom pohodu iz trgovine KM Trade u Čapljini ukrao, čak, 25 pištolja različitih marki, do sada, nije dala rezultate, potvrđeno je u MUP-u Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Kako je rečeno za Avaz, provode se brojne istražne radnje s ciljem pronalaska ovog razbojnika , koji je, podsjetimo, u srijedu u 16.25 sati upao u ovu trgovinu obučen u policijsku uniformu i maskiran, nakon čega je uposlenika B.B. (35), zaprijetivši mu pištoljem polegao na pod, a potom ga je vezao ljepljivom trakom.

Dok je uposlenik ležao na podu, razbojnik je u ruksak utrpao 25 pištolja, koje je pokupio mahom iz izložbenih vitrina, nakon čega se udaljio iz radnje pješice. Nedugo poslije, uposlenik, koji je, saznajemo, pretpio veliki šok, se uspio osloboditi i alarmirati policiju.

Kako saznajemo iz izvora bliskih istrazi, snimci videonadzora u toj trgovini policiji i nisu bili od koristi.

Tako se nije moglo utvrditi kakvu je policijsku uniformu imao razbojnik na sebi, osim da je vidljivo to da je na nekoliko odjevnih dijelova imao imao policijske oznake, kao i borbeni prsluk sa natpisom „policija“ na leđima. Na glavi je imao kapu, a lice mu je skoro u potpunosti bilo prekriveno hirurškom maskom.

Istražitelji su u blizini lica mjesta pronašli nekoliko PVC vrećica sa zatvaračem, koje će biti poslane na vještačenje. Također, s lica mjesta su izuzeti i drugi tragovi, kako je to potvrđeno u Tužilaštvu Hercegovačko-neretvanskog kantona.

U toku je detaljna pretraga šireg rejona gradskog područja i mjesta na kojem su nadzorne kamere zabilježile kako se udaljava prema prolazu jedne zgrade.

Iz trgovine KM Trade nisu željeli iznositi bilo kakve informacije za javnost. Prema dosadašnjim informacijama, budući da u trgovini, kako je rečeno u policiji, još nisu sačinili kompletnu specifikaciju, vrijednost ukradenih pištolja procjenjuje se na najmanje 25.000 KM.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79