Detalji sa ročišta: Barić tvrdio da ne zna što je uhapšen, tužioci tražili produženje pritvora

U Sudu BiH danas je održano ročište za produženje pritvora Josipu Bariću, policajcu koji se sumnjiči za organizirani kriminal, te skrivanje i uništavanje dokaza u slučaju ubistva Dženana Memića.

Prema dokazima Tužilaštva BiH, Barić kobne noći 8. februara 2016. nije izuzeo krvavi džemper Alise Mutap djevojke koja je bila s Memićem u noći kada je zadobio smrtne povrede.

Tužioci Ćazim Hasanspahić i Dubravko Čampara obrazložili su Sudskom vijeću prijedlog za produženje pritvora.

Hasanspahić je naveo da i dalje postoje razlozi da Barić još mjesec ostane u pritvoru jer se svjedoci osjećaju ugroženo i postoje vještačenje koja još nisu okončana.

S druge strane tužilac Čampara je naveo da se radi na identifikaciji novih osumnjičenih i njihovih saučesnika te je potcrtao da se radi o kompleksnom predmetu u kojem su institucije sistema zataškavale, fingirale i sakrivale dokaze.

– To su radili MUP Kantona Sarajevo i Tužilaštvo Kantona Sarajevo. Imajte na umu da je Zijad Mutap bio u organiziranoj kriminalnoj grupi nadređeni Bariću. Svjedoci su u strahu. Jučer smo imali situaciju da se prijeti smrću ocu koji se bori za istinu o smrti svog djeteta – naveo je Čampara.

I Barić se obratio sudu te je naveo da ne zna zašto je uhapšen jer je cijelu karijeru radio pošteno i odgovorno, piše Avaz.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79