DETALJI SAMOUBISTVA U KPZ ZENICA: Maglajlija jučer uhapšen, iza ponoći se objesio

Nakon što je zenička policija jučer uhapsila Armina Avdulahija iz Maglaja, a potom ga sprovela u Kazneno-popravni zavod Zenica gdje je trebao nastaviti sa izdržavanjem zatvorske kazne, on se sinoć objesio u ćeliji.

Policija jučer uhapsila Armina Avdulahija (28), on danas pronađen obješen u ćeliji

Kako saznaje 072info, zatvorski čuvari uočili su njegovo beživotno tijelo oko 00.20 sati.

-Razrezao je plahtu i iskoristio je da se objesi. Kada su ga doveli u zatvor, nije pokazivao nikakve znakove da bi mogao učiniti takvo nešto – priča naš izvor.

fotka I lisenje d golubinja
Uhapšen jučer kod Žepča

Tragom ovog događaja kontaktirali smo Redžu Kahrića, direktora KPZ Zenica, koji je potvrdio ove informacije za 072info.

-Straža je brzo reagirala, kada su ga pronašli davao je znake života. Odmah je obaviještena hitna, počeli su reanimaciju, međutim, bezuspješno. Nakon toga o svemu smo obavijestili policiju i tužilaštvo, koji su obavili uviđaj – kaže Kahrić za 072info.

Kahrić za 072info: Straža je brzo reagirala

Inače, Avdulahi je, odlukom Općinskog suda u Zavidovićima, dobio jednomjesečni prekid trajanja zatvorske kazne od 4. septembra do 4. oktobra. Međutim, nije se vratio na izdržavanje, da bi jučer bio pronađen u Donjoj Golubinji kod Žepča, gdje je i uhapšen.

Navodno, krio se kod djevojke, a teško mu je palo što će i ona sada krivično odgovarati jer je na taj način počinila krivično djelo.

Kako 072info saznaje, Avdulahi je danas trebao dati i izjavu u Tužilaštvu. U zenički zatvor dospio je zbog počinjenja više krivičnih djela. Zbog nedozvoljenog držanja oružja osuđen je na tri mjeseca, zbog narkotika godinu i šest mjeseci, zbog ugrožavanja sigurnosti na tri mjeseca, a zbog napada na službenu osobu doboi je godinu i šest mjeseci.

Inače, Avdulahiju je zatvorska trebala isteći 6. avgusta 2023. godine.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79