Detalji saobraćajne nesreće kod Srebrenika: Teške povrede u sudaru Golfa i Passata

Dana 18. aprila 2024. oko 10:00 sati, na Magistralnom putu M 1.8, u Novom Naselju Polje, gradu Srebreniku, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su sudjelovali PMV marke VW Golf II, kojim je upravljao A.V. (1949) iz Dedića, grada Srebrenika, i PMV marke VW tip Passat, kojim je upravljao R.Dž. (1957) iz Srebrenika.

U nezgodi, osim materijalne štete na oba vozila, teške tjelesne ozljede su zadobili vozač Golfa A.V., koji je prevezen u Kliniku za ortopediju i traumatologiju UKC Tuzla radi daljnjeg liječenja, te suputnica M.V. (1951) iz Dedića, koja je također prevezena u istu kliniku, dok se o ozbiljnosti njezinih ozljeda nije izjasnio dežurni liječnik.

Oboje su zadržani na daljnjem liječenju.

Vozač Passata R.Dž. i suputnica S.Dž. zadobili su lakše tjelesne ozljede, koje su konstatirane u Klinici za hirurgiju i Klinici za ortopediju i traumatologiju UKC Tuzla, te su nakon toga otpušteni na kućno liječenje.

Saobraćaj na navedenoj dionici puta bio je u potpunosti obustavljen od 10:05 do 10:25 sati.

Dežurni tužitelj Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona obaviješten je o događaju.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79