Detalji slučaja na Pofalićima: Navodna namjera kupovine alata za skrivanje leša žene

U stanu na Pofalićima u Kolodvorskoj ulici, policija MUP-a Kantona Sarajevo je prethodne noći uhapsila tri osobe zbog ubistva, saučesništva i neprijavljivanja krivičnog djela, nakon što je pronađeno tijelo.

Zbog osnova sumnje da su počinili ubistvo, slobode su lišeni suprug i svekrva preminule žene Nermine, 36-godišnji muškarac Goran Ravlić  i njegova majka (76) Ledžiba.

Treća osoba koja je privedena kao pomagač u ovom kaznenom djelu je Latif Jarašević (57) kojeg brani poznati advokat Omar Mehmedbašić.

Zahvaljujući OSA-i uhapšen Goran Ravlić zbog ubistva supruge Nermine u Sarajevu

“Branjenik je stariji čovjek, negdje 57 godište. On je osumnjičen da znao i da nije prijavio. Čak se spomenulo da se kupuje kao alat, valjda da se sakrije leš žene. On se brani šutnjom.

Žena je ubijena, od supruga i svekrve, a branjenik je pomagač”, rekao je advokat Omar Mehmedbašić za Crnu hroniku.

Podsjetimo, zločin se odigrao u stanu na Pofalićima, gdje je pronađeno tijelo žene uz tragove nasilja.

Portparol MUP-a Kantona Sarajevo, Mersiha Novalić, saopštila je da je policija odmah reagovala nakon prijave te da su identifikovali sve osobe povezane s ovim slučajem.

Tijelo preminule žene je prebačeno u prosekturu Bare, gdje će biti obavljena obdukcija kako bi se utvrdili tačni uzroci smrti. Kriminalistička obrada je u toku, a sve tri uhapšene osobe će biti predane Kantonalnom tužilaštvu KS na dalje postupanje.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79