(VIDEO) Detalji spektakularne akcije specijalaca u Živinicama: Trgovca oružjem otkrio Facebook

Ilegalni taksista iz Živinica Ahmet Hurić zvani Betko, koji je uhapšen jučer u spektakularnoj akciji specijalaca MUP-a Tuzlanskog kantona, tereti se za preprodaju oružja, saznajemo od izvora bliskom istrazi.

Istražitelji su Hurića držali pod lupom duže vrijeme, a pod operativnom prismotrom je bio zbog, kako je otkrio naš izvor, nakon što su se na Facebooku pojavile fotografije na kojima drži teški mitraljez M-53 takozvani garonja, piše Avaz.

Istražitelji su Hurića pratili, a postojale su i operativne informacije da se bavi i prijevozom prostitutki, koje su ostale u fazi provjere.

Specijalci su obaviješteni da pripreme akciju hapšenja Hurića, a u naredbi je stajalo, kako nezvanično saznajemo, da se radi o osobi sklonoj nasilničkom ponašanju te potezanju oružja. Pratili su njegovo vozilo, ali se Hurić dao u bijeg, što je zabilježeno na videosnimku, nakon čega je zaustavljen i savladan. Kod njega su u vozilu nakon pretresa pronađene prepravljena vazdušna puška i fantomka.

Prilikom pretresa kuće osumnjičenog nije pronađen sporni mitraljez, a istražitelji rade na tome da otkriju gdje je naoružanje skriveno.

Hapšenje taksiste u centru Živinica

Hapšenje taksiste u centru Živinica

Gepostet von CRNA Hronika BIH am Donnerstag, 14. März 2019

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79