Detalji stravične nesreće: Najbolji prijatelji poginuli u istom trenu

Dvojica najboljih prijatelja, Vukašin Jeličić (23) i Goran Petrović (23) iz Plandišta, kod Vršca u Srbiji, stradala su u stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u nedjelju oko četiri sata ujutru na putu između Plandišta i obližnjeg sela Margita.

U lančanom sudaru, u kom su učestvovala tri automobila, još četiri mlade osobe su zadobile teške i lakše tjelesne povrede, ali nisu životno ugrožene.

Do velike tragedije je, kako saznaju “Novosti“, došlo poslije noćnog provoda. Svi akteri su kobne večeri zajedno bili u jednom kafiću u obližnjoj Margiti. Oko pola četiri izjutra, Jeličić i Petrović su sa drugaricama Sanjom D. i Ivanom M. “yugom” krenuli nazad u Plandište. Kada su došli do samog ulaza u ovo mjesto, nestalo im je benzina.

– Kako su vozili, tako su i ostali nasred puta. Pozvali su jednog drugara da dođe da im donese gorivo. Dok su ga čekali, iz Margite je naišao još jedan prijatelj u “mercedesu”. Parkirao je vozilo ispred njih i pokušao da ih šlepa – tihim glasom prepričava Goran Beronja, prijatelj porodice Petrović, koja nije željela da daje izjave ovim povodom.

Beronja zatim otkriva jezive detalje ove nesreće, koja je brojne Plandištance zavila u crno.

– U trenutku kada je Vukašin iz gepeka vadio kanister za benzin, iz pravca Margite je u punoj brzini naletio “renault” i pokosio ga. Presjekao mu je obje noge, a tijelo bacio na put – sa jezom kaže sagovornik Novosti.

Od siline udarca, “yugo”, u kom su tada sjedili nastradali Petrović i obje djevojke, zakucao se u “mercedes”, koji je stajao ispred njih.

– Auto je bio bukvalno zgužvan. Goran je sjedio na zadnjem sjedištu i, nažalost, preminuo na licu mjesta – dodaje Beronja.

Ivana M. je prošla sa lakšim tjelesnim povredama, dok je Sanji D. operisana ključna kost i izvađena slezena. Otvoreni prijelom zadobio je i vozač “mercedesa” Slobodan S. (33), koji je ispao van svog automobila.

– Sanja je došla na vikend iz Beograda, gdje je završila školu i tek se zaposlila u nekoj apoteci. Htjela je malo da se opusti sa društvom, ali eto kakva je sudbina snađe. Teška je ovo nesreća za cijelo mjesto – kaže komšinica Sanjine bake.

Kako se nezvanično saznaje, “renault” je upravljao Marko A. (26), koji je, takođe, te večeri bio u kafiću u Margiti. On je prošao sa lakšim tjelesnim povredama.

– Svi akteri su bili pod dejstvom alkohola, ali je do lančanog sudara došlo zato što su zaustavljena vozila bila neosvijetljena – kaže izvor blizak istrazi. – Na tom dijelu puta je, inače, čistina, nema krivina i zato nesavjesni vozači tu često razvijaju velike brzine.

Bili nerazdvojni

U domovima Jeličić i Petrović rodbina i prijatelji okupljali su se od ranih jutarnjim sati. Neutješnim roditeljima izjavljivali su saučešće, ali niko od njih nije želio da dijeli svoju tugu sa nama.

– Bili su najbolji prijatelji odmalena. Igrali su fudbal, družili se, dijelili dobro i zlo. Ovo je nezapamćena tragedija – jedino je što je kroz suze rekla jedna rođaka nastradalog Vukašina.

 

 

Crna hronika/Novosti