Detalji stravičnog sudara u Hadžićima: Uhapšen vozač Mercedesa, mladić iz Golfa u teškom stanju

Iz MUP-a Kantona Sarajevo saopćili su detalje stravične saobraćajne nesreće koja se sinoć u 21:23 sati, dogodila u mjestu Dupovci, općina Hadžići.

Vozač Golfa zadržan na liječenju

Tom prilikom došlo je do sudara automobila Mercedes (M60-E-416), kojim je upravljao vozač A. T. (19), nastanjen u Hadžićima i vozila Golf 5 (J59-M-067) kojim je upravljao A. M. (28), rođen u Hrasnici, nastanjen u Sarajevu.

Usljed udara došlo je do skretanja u lijevu stranu van kolovoza Golfa 5 koji potom udara u metalnu zaštitnu ogradu.

Teške tjelesne povrede opasne po život zadobio je vozač A. M., a ljekarska pomoć mu je ukazana u UKC u Sarajevu, gdje je na Klinici za ortopediju i traumatologiju zadržan na daljem liječenju.

Uviđaj na licu mjesta događaja obavili su dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještaci saobraćajne i mašinske struke.

– Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 336. stav 3. (Teška krivična djela protiv sigurnosti javnog prometa), a u vezi sa članom 332. stav 3. (Ugrožavanje javnog prometa) KZ F BiH, vozač A.T. je lišen slobode i predat u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo- saopćeno je iz MUP-a KS.

Mercedes se uključivao u Dupovcima

Pripadnici Odjeljenja za saobraćajne istrage nastavljaju rad na dokumentovanju saobraćajne nesreće.

Prema riječima očevidaca vozač Mercedesa je izlazio iz Hadžića u Dupovcima te je oduzeo pravo prvenstva prolaza Golfu koji je u tom momentu naišao.

– Golf je udario u zaštitnu ogradu, a bankina je momku smrskala nogu- kazao nam je očevidac.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79