Detalji suđenja u Banja Luci: Sudija revoltiran poručio tužilaštvu, “pa nije kokoš ubijena”!

Nastavak suđenja Branislavu Stanivukoviću (44), optuženom da je u julu prošle godine polio benzinom i zapalio nevjenčanu suprugu Milicu Marinković (33) iz Laktaša, danas su obilježile brojne kontroverze koje pokazuju (ne)rad istražnih organa u ovom predmetu.

Stanivukoviću se sudi za ubistvo, a Milica je od teških povreda koje je zadobila kada ju je zahvatila vatrena stihija, preminula nakon nekoliko dana u UKC-u RS-a u Banjoj Luci.

Član sudskog vijeća Okružnog suda Banja Luka Milan Blagojević je danas vidno izrevoltiran, ustvrdio da dežurni tužilac nije ni izlazio na mjesto događaja.

– Tužilaštvo nije izlazilo na lice mjesta, pa nije kokoš ubijena – izjavio je Blagojević, te ukazao da ovaj slučaj pokazuje “loš rad policije i tužilaštva”.

Na današnjem glavnom pretresu, sudija Blagojević je kritikovao i vještačenja nakon ubistva, ukazujući da u naredbama nije precizirano čiji su predmeti vještačeni.

– U naredbi ne stoji ni “d” od dlake ili pramen kose. Nije nam pojašnjeno čiji su predmeti vještačeni, a nije ni utvrđeno čiji pramen kose – rekao je Blagojević.

Vještak Vesna Matić utvrdila je da je na dijelovima žute nagorjele tkanine, a prema tužilaštvu riječ je o dijelu majice koju je nosila stradala Milica, pronašla tragove benzina.

Okružni sud u Banjoj Luci

Tragovi benzina su nađeni i u plastičnoj flaši izuzetoj s lica mjesta koju je koristio optuženi.

Vještačene su i dlake, odnosno pramen kose, za koji tužilaštvo tvrdi da pripada Milici i na njemu nisu nađeni tragovi benzina, a utvrđeno je da je ljudska kosa.

Specijalista psihijatrije Sanja Vukadinović – Stojanović je na današnjem suđenju govorila o profilu optuženog, izjavivši da je kod njega u pitanju emocionalno nestabilni poremećaj ličnost, da je “plahovit, naprasit, eksplozivan, impulsivan i niskog praga tolerancije, te da bi mogao da ponovi ili učini krivično djelo”.

Ona je ocijenila da njegova sposobnost da shvati značaj djela i upravlja svojim postupcima, nije bila bitno smanjena, kao i da mu je potreban psihijatrijsko-psihološki tretman, ali ne i liječenje u zatvorenoj ustanovi prenosi Faktor.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79