Detalji “svadbe” 12-godišnjakinje: Mladić ju je ukrao, roditelji nisu znali, ni pristali

Detalji “svadbe” 12-godišnjakinje: Mladić ju je ukrao, roditelji nisu znali, ni pristali


Dvanaestogodišnja djevojčica u Nišu prisilno je udata proteklih dana, ali su njeni roditelji uspjeli da je vrlo brzo vrate svojoj kući.

Prema nezvanični informacijama, riječ je o djevojčici koja živi u inostranstvu, a koja je sa roditeljima došla u Niš na ljetni raspust.

Policija dobila prijavu da se udala 12-godišnja djevojčica. Ispituje se slučaj

– Djevojčica je nedavno sa roditeljima došla u Niš, pošto je njena porodica odavde. Mladić iz naselja “Stočni trg” se u nju zagledao i uz pomoć svojih rođaka je na prevaru doveo svojoj kući. Ukrao je praktično. Roditelji su vrlo brzo saznali gdje se nalazi i vratili je svojoj kući, kazao je izvor upoznat sa tim slučajem.

Da je djevojčica vraćena kući objavljeno je i na društvenim mrežama, s obzirom da se jučer proširila vijest da je i dalje u kući mladića koji je želio da se sa njom oženi.

Niška policija potvrdila je da radi na rasvjetljavanju svih okolnosti po prijavi da je 12 godišnja djevojčica stupila u bračnu zajednicu.

– Radi se na prikupljanju svih potrebnih i relevantnih informacija na tom slučaju, kazali su u policiji.

Prema statističkim podacima iz 2022. godine, 143 djeteta ušlo je u bračnu zajednicu sa 16 i 17 godina, dok je 60 djece imalo manje od 15 godina, što je 17 posto više evidentiranih sklopljenih brakova mladih ispod 18 godina u odnosu na 2020. i 2021. godinu, piše Telegraf.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija