Detalji teške saobraćajne nesreće: Jedna osoba je poginula, a dvije povrijeđene

Jedna osoba je poginula, a dvije povrijeđene u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u mjestu Jehovac kod Kiseljaka, potvrđeno je za Klix.ba iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona.

(FOTO) Teška saobraćajna nesreća kod Kiseljaka: Jedno lice smrtno stradalo

U nesreći koja se dogodila nešto prije 14 sati učestvovali su teretno motorno vozilo i kombi, a na mjestu nesreće poginula je jedna osoba dok su dvije povrijeđene prevezene u bolnicu zbog ukazivanja pomoći.

Glasnogovornik MUP-a SBK Hasan Hodžić je kazao da se nesreća dogodila na magistralnom putu M-5 te da je poginuo vozač kombija A. B. iz Kiseljaka dok je povrijeđena i ženska osoba E. B. također iz Kiseljaka koja je bila suvozač u kombiju. Povrede je zadobio i vozač kamiona A. I. iz Busovače.

Zbog jačine udara na mjestu nesreće izašli su i pripadnici vatrogasne jedinice koji su rezali olupine kako bi izvukli unesrećene, a saobraćaj je u potpunosti obustavljen.

O svemu je upoznat i dežurni kantonalni tužilac koji se nalazi na mjestu udesa gdje rukovodi uviđajem, a više informacija bit će poznato naknadno.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Crna Hronika BiH (@crnahronikabih)

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79