Foto: Crna-Hronika
Detalji tragedije kod Travnika: Brat od policajca MUP-a SBK ubio Halima pred ženom i djecom

Detalji tragedije kod Travnika: Brat od policajca MUP-a SBK ubio Halima pred ženom i djecom


Otac troje maloljetne djece, Halim Zolota zvani “Cako” danima se borio za život nakon što ga je daljni rođak Našid teško ranio u mjestu Zolota kod Travnika. Nažalost od rana zadobijenih preminuo u KUM Sarajevu – saznaje portal Crna-Hronika.

41-godišnji Halim Zolota bio je rudar u rudniku RMU “Abid Lolić” u Biloj koji je teškim radom zarađivao i prehranjivao svoju poroducu. Iza njega ostala je supruga Lejla i tri maloljetna djeteta.

Na Halima je pucao Našid, a pucnjavi i ranjavanju su prisustvovali i supruga i dvoje malodobne djece povrijeđenog. Brzom reakcijom MUP-a SBK muškarac Našid Zolota lišen je slobode a kod njega je pronađeno i vatreno oružje.

Našid Zolota je bio bivši profesionalni vozač dok je njegov brat Amir Zolote pripadnik MUP-a SBK PS Han Bila.

Sukob njih dvojice kao i ostalih u ovom selu počeo je zbog vode prije 5 godina. Kako nezvanično saznajemo cijelo selo imalo je probleme sa Našidom a policijski službenici morali su intervenisati više puta.

Tragedija u Travniku: Život izgubio muškarac koji je teško ranjen u Zolotama

Tog kobnog dana desio se konflikt između Našida i Halima kao i fizički obračun da bi nakon toga Našid izvadio vatreno oružje i ispucao više metaka u Halimova leđa. Halim je uspio jedino odgurnuti suprugu Lejlu i dvoje maloljetne djece (2 i 4) godine kako bi ih zaštitio od metaka.

Našid nakog što je ispucao Halima, verbalno je napao njegovu suprugu Lejlu i izjavio: “Ubio sam jednog, imam još jednog”, sjeo na svoje biciklo i otišao kući kao da se ništa nije desilo.

Ubica Našid je živio samo nekoliko metara od Hazlimove kuće.

Odakle Našidu pištolj malokalibarski pokazat će istraga službenih organa. Kako saznajemo Našid je više puta prijetio svim u selu koji su ga prijavljivali službenim licima, ali istraga je zbog nečije intervencije ili zaustavljena ili usporena.

Potvrđeno pisanje CH: U pucnjavi kod Travnika ranjen muškarac, napadač uhapšen

Foto: Facebook

Prije 5 godina je problem u selu nastao kada je Našidov brat, policajac Amir imenovan u Odbor Zolote članova vodovoda, postao predsjednik Odbora. Ovo selo ni dan danas nema ispravnu vodu za piće a potrošene su hiljade maraka u pronalazak vode.

U narednim danima bit će poznato više informacija šta će nadležni uraditi povodom ove brutalne likvidacije u selu pokraj Travnika.

 

 

 

 

 

 


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija