Detalji tragedije u Trebinju: Pretpostavlja se da je vozač zaspao?

Uviđajem nakon saobraćajne nesreće u Trebinju, u kojoj su dvije osobe poginule, nije utvrđen bilo kakav tehnički kvar, niti neispravnost autobusa, kao ni tragovi kočenja, pa se pretpostavlja da je vozač zaspao.

Ovo je rekao portparol trebinjskog Okružnog javnog tužilaštva Srđan Vukanović.

On je naveo da će više detalja o uzrocima nesreće najvjerovatnije biti poznato nakon obdukcije tijela vozača, koja će biti obavljena u nedjelju, 18. juna, u Banjoj Luci, prenose mediji iz bh. entiteta RS.

Podsjetimo, saobraćajna nesreća, u kojoj su dvije osobe poginule, a 13 povrijeđeno, dogodila se rano u subotu, 17. juna, kada je autobus koji je prevozio radnike Osnovne škole “Georgi Stojkov Rakovski” iz Banje Luke, udario u brdo, a potom u kameni zid u mjestu Dražin Do kod Trebinja.

Povrijeđeni su smješteni u trebinjsku bolnicu, a jedan teže povrijeđeni pacijent je transportovan helikopterom iz trebinjske bolnice u Univerzitetski klinički centar Republike Srpske u Banju Luku.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Crna Hronika BiH (@crnahronikabih)

Velika tragedija desila se jutros na magistralnom putu Trebinje – Ljubinje kada je vozač autobusa izgubio kontrolu i udario u brdo.

Poginuo je on i još jedna putnica.

Riječ je o osobama inicijala D. K. (1956.) i D. V. (1952.).

– Kako ste vidjeli i sami, jutros oko 6.40 sati na magistralnom putu Trebinje-Ljubinje desila se saobraćajna nezgoda kada je autobus iz Banje Luke, iz za sada neutvrđenih razloga vozač je izgubio kontoru nad autobusom i udario u brdo nakon čega je došlo do zaokretanja autobusa.

Tom prilikom dva lica su smrtno stradala. Radi se o vozaču i jednoj od putnica. Inače, radi se o prijevozu ekskurzije radnika zaspolenih u Osnovnoj školi „Georgij Stojkov Rakovski“ iz Banje Luke – rekao je Srđan Vukanović, portparol trebinjskog Okružnog javnog tužilaštva.

Nastavnik Igor Vrhovac nakon tragedije: “Svi smo bili u nekom snu ili polusnu”

Dodao je da je 13 putnika je zadobilo tjelesne povrede, te da su transportovani u Opštu bolnicu Trebinje, od toga dvoje je teže povrijeđenih, a 11 lakše.

– Svi su zbrinuti i njihovo stanje je stabilno, ne nalazi se niko u životnoj opasnosti. Dežurni tužilac je izašao na lice mjesta i izvršen je uviđaj. Tijela nastradalih su transportovana u Prosekturu Trebinje gdje će se izvršiti obdukcija.

Izvršen je pregled vozila od strane ovlaštenog vještaka da se vidi stanje tehničke ispravnosti. Nemamo podataka o tehničkoj ispravnosti vozila – istakao je Vukanović.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79