Detalji trostrukog ubistva u Sloveniji: Rođak otkrio o kakvoj se porodici radilo

Dosadašnja istraga pokazala je da je Gašper u suludi pokolj krenuo s nožem, nakon čega je usmrtio ostatak porodice pa sebe

Sloveniju je prekjučer potreslo stravično trostruko ubistvo i samoubistvo. Gašper Bučar, 22-godišnji mladić, u mjestu Janče kod Ljubljane, ubio je oca, majku i sestru nakon čega je presudio i sebi. Motivi zločina nisu poznati, mogu se samo nagađati.

– Kad su mi javili da su mrtvi, mislio sam da su se ugušili plinom. Ne bih ni u najluđim snovima pomislio da bi Gašper tako nešto učinio. Bili su skladna porodica – rekao je rođak Jože Groznik, javljaju slovenački mediji.

Kako su doznale Slovenske novice, policija je u ponedjeljak nešto prije 21 sat primila dojavu Gašperove sestre Klavdije koja ih je nazvala jer je on bio nasilan. Nedugo zatim i Gašper je nazvao policiju te im priznao da je ubio oca Antona, majku Nadu i Klavdiju.

Kad su policajci stigli na mjesto zločina, nisu znali da je Gašper počinio samoubistvo te su pokušali razgovarati s njim. Budući da se nije odazivao, ušli su u kuću gdje su zatekli tri tijela s ubodnim i prostrjelnim ranama, a onda i tijelo ubice. Dosadašnja istraga pokazala je da je Gašper u suludi pokolj krenuo s nožem, nakon čega je usmrtio ostatak porodice pa sebe.

Mještani u šoku, niko ne zna motiv: 22-godišnjak ubio sestru, oca i majku, pa sebe

Policija je potvrdila da se ubio oružjem u vlasništvu njegovog oca koji je bio lovac.

Portparol policije Valter Zrinski rekao je da Gašper nije imao dosje te da ne postoje informacije koje bi ukazivale na probleme u porodici. Ali, prema neslužbenim informacijama, Gašperov motivi ipak bi mogli biti problemi još iz doba kad je njegov otac Anton pio.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79