Detalji trovanja u Sarajevu: Dječaci bili u improvizovanom objektu za proizvodnju kolača, nađeni u besvjesnom stanju

Dva dječaka, rođena 2010. i 2011. godine, sa Ilidže jučer je u teškom stanju kojima Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo prebačeno na KCUS.

U Sarajevu otrovano dvoje djece, hitno su prebačeni na KCUS

Djeca su otrovana i u bolnicu su primljena u stanju vitalne ugroženosti.

Prema informaciji iz MUP-a Kantona Sarajevo, jučer oko 16.55 sati u ulici Jahijela Fincija na Ilidži, u prizemnom improvizovanom objektu za proizvodnju kolača vlasništvo R. D. sa Ilidže, usljed nepotpunog sagorijevanja u peći za proizvodnju kolača, došlo je do trovanja djece rođene 2010. i 2011. godine.

Djeca su pronađena u besvjesnom stanju. Odmah je alarmirana Hitna pomoć, te su prevezeni u bolnicu.

“Djeca su u stanju vitalne ugroženosti, vozilom Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo prevezena na Kliniku za pedijatriju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, gdje su hospitalizirana na Odjeljenju za intenzivnu njegu.

Dječaci, od kojih je jedan sin vlasnika objekta, a drugi sin vlasnikovog prijatelja, u tom objektu su se, navodno, igrali, piše Oslobođenje. Navodno su se i zatvorili u tom prostoru.

Tu je, prema dosad dostupnim informacijama, ali i nalazu sudskog vještaka koji je prisustvovao uviđaju, usljed nepotpunog sagorijevanja u plinskoj peći za proizvodnju kolača došlo do stvaranja ugljenmonoksida koji je najvjerovatnije i uzrokovao trovanje.

Nakon što su djeca zbrinuta u KCUS-u, Hitna pomoć je ponovo morala intervenisati jer je nakon svega što se desilo, pozlilo i članovima porodice otrovanih dječaka.

“Vlasnik objekta, koji je i otac jednog od otrovanih dječaka je očajan zbog svega što se desilo. Strašno je sve to. Samo da djeca budu dobro”, kazao je sagovornik Oslobođenja.

Portparolka MUP-a KS-a Mersiha Novalić je istakla da policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju ovog događaja.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79