Detalji ubistva kod Visokog: Konju jedan, zbo si ga!

Kantonalni sud u Zenici potvrdio je optužnicu koju je Tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) podiglo protiv Fikreta Rožajac, koji je 4. jula ove godine likvidirao Armina Islamovića (27) u mjestu Lisovo kod Visokog.

Prema navodima iz optužnice, Rožajac je, zajedno sa suprugom, kćerkom Adisom i njenim nevjenčanim suprugom Islamovićem, roštiljao na njivi zvanoj “Hrastova livada” i pio alkohol.

Nakon izvjesnog vremena, Islamović je, također, u alkoholiziranom stanju prišao svom automobilu i iznenada zatvorenom pesnicom razbio bočno staklo na autu.

– Tom prilikom Rožajac mu je prišao, uhvatio ga rukom za vrat, a nakon što je Islamović uspio skinuti njegovu ruku s vrata, svojom lijevom rukom uhvatio Islamovića za njegovu ruku, a desnom rukom izvadio iza pojasa nož i bez ikakvog povoda i razloga ga lišio života – navodi se u optužnici.

Naime, Rožajac je snžanim zamahom ruke nožem Islamoviću zadao jedan ubod u predjelu grudnog koša, svjesta da snažnim ubodom u predjelu grudnog koša i srca može istog usmrtiti, stoji u optužnici.

– Nanio mu je ubodnu ranu u predjelu grudnog koša sa prodiranjem u grudnu šupljinu, sa prescjecanjem hrskavičnog dijela četvrtog rebra, te međurebarnog mišića između četvrtog i petog rebra, zatim probijanje prednjeg zida desne komore srca, te ubadanje stražnjeg zida komore srca, koja povreda je izazvala iskrvarenje u grudnoj šupljini – navodi se u optužnici.

Tom prilikom dotrčala je Adisa, nevjenčana supruga Islamovića, dok je Rožajac sve mirno posmatrao.  Armin sa suprugom Adisom - Avaz, Dnevni avaz, avaz.ba

Armin sa suprugom Adisom Foto: (Facebook)

– Plačući je zavrištala “Konju jedan, zbo si ga”. Supruga Rožajca dotrčala je na lice mjesta i upitala supruga “Šta si ovo, bolan, uradio”. Rožajac joj je zaprijetio da policiji kaže da je Islamoviću povrede nanio bik sa farme – stoji u optužnici.

Zatim se vratio do kuće, gdje je opet zaprijetio kćerki i supruzi da policiji posvjedoče da je Islamoviću povredu nanio bik, pa je u kući skinuo krvave patike, obuo papuče, sišao na česmu u dvorište ispred kuće da opere krvave ruke i nož u čemu su ga zatekli policajci i uhapsili ga.

Nakon što je Rožajac likvidirao Islamovića, zajedno sa suprugom i kćerkom, stavili su ga u auto i uputili se prema Domu zdravlja Visoko.

Na putu do Doma nesretnog Islamovića preuzeo je komšija R.F., koji ga je vozio prema Domu, da bi ugledao kako mu ususret ide Hitna, zaustavio je vozilo, a potom je Islamovića preuzela Hitna koja ga je prevezla u zeničku bolnicu gdje mu je konstatirana smrt, prenosi Avaz.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments