Detalji ubistva u Mostaru: Cvitanović pozvao na interfon Radića i sasuo smrtonosne hice

Nakon ubistva Marka Make Radića (61) koje je sinoć u Mostaru počinio Josip Cvitanović Cviki (46), iz MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kanton danas su se oglasili saopćenjem za javnost u kojem su, između ostalog, naveli da im je podršku u akciji otkrivanja, lociranja i hapšenja pružila Obavještajno-sigurnosna agencija (OSA).

Poziv na interfon

Pripadnicima OSA-e na saradnji, pravovremenim i tačnim informacijama zahvalio se i ministar MUP-a HNK Slađan Bevanda. Iz MUP-a HNK, navodeći inacijale osumnjičenog i žrtve, kazali da je J. C. iz Čapljine, nastanjen u Mostaru, sa više hitaca ispaljenih iz puške usmrtio M. R.

Objavili su i određene detalje.

– Osumnjičeni je 10 do 15 minuta prije ubistva, koje je počinjeno u 18:45 sati, pokušao fizički napasti žrtvu. Poslije neuspjelog napada na M. R., osumnjičeni odlazi po naoružanje, ponovo poziva žrtvu na interfon te iz neposredne blizine ispaljuje u njega više hitaca. Nedugo nakon toga sjeda u automobil Škoda Fabia i udaljava se u nepoznatom smjeru – kazali su iz MUP-a.

Odmah po zaprimanju prijave o ubistvu, dodali su, rukovodna struktura MUP-a HNK oformila je operativni štab s ciljem koordiniranja operativne policijske potrage za osumnjičenom osobom.

Bili u pripravnosti

– Nakon izvršenog krivičnog djela osumnjičeni se kretao magistralnom cestom M-17 prema Čapljini, gdje je kratko boravio da bi se ponovo vratio u Mostar. Sve vrijeme bjekstva osumnjičenog, Operativni štab je imao informacije o njegovoj poziciji tako da su u priravnosti bili pripadnici policijskih snaga PU Čapljina, PU Mostar i Jedinica za podršku. U 21:25 sati u Splitskoj ulici u Mostaru brzom i profesionalnom akcijom osumnjičeni je lišen slobode. Akcija je izvedena na mjestu i u vrijeme gdje se procijenilo da neće doći do ugrožavanja sigurnosti ljudi i imovine. Sektor kriminalističke policije s Tužilaštvom HNK provodi kriminalističku istragu nad osumnjičenim – naveli su iz MUP-a HNK.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79