Detalji velike zapljene kod Sarajeva: “Trebala je stići sinoć”

Pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo, uz asistenciju Obavještajno-sigurnosne agencije BiH, zaplijenili su danas veću količinu droge, najvjerovatnije skanka, na autoputu A1, na području Kantona Sarajevo.

Nezvanično, policija je zaplijenila više od 100 kilograma droge. Podsjetimo, prema prvim nezvaničnim informacijama govorilo se o više od 200 kilograma droge.

”Provodeći plansku akciju kodnog naziva Sedlo, pripadnici Sektora kriminalističke policije Uprave policije MUP-a KS, uz asistenciju Obavještajno-sigurnose agencije BiH, a pod nadzorom Tužilaštva KS, zaustavili su automobil marke “Renault Kangoo” na naplatnom mjestu Tarčin Općina Hadžići, u kojem su pronašli više od 100 kilograma opojne droge najvjerovatnije skanka”, saopćeno je danas iz Tužilaštva.

Kako piše u saopćenju, prilikom pretresa, pored droge, u automobilu je pronađen novac u različitim valutama, mobilni telefoni i drugi predmeti koji mogu poslužiti u daljnjem krivičnom postupku.

”Slobode su lišene tri osobe, među njima vozač automobila Renault” Kangoo” inicijala A.G., potom, suvozač inicijala V.J. i vozač automobila marke “Polo” zagrebačkih registarskih oznaka koji je bio u pratnji. Nakon kriminalističke obrade u MUP-u KS, osumnjičeni za krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, bit će predati u nadležnost Tužilaštva KS na daljnje postupanje”, potvrđeno je.

Droga je otkrivena u sklopu istrage koju već duži period provode pripadnici MUP-a KS.

Istražitelji su imali saznanja da je pošiljka trebala stići u Sarajevo sinoć, ali u međuvremenu je to promijenjeno, pa je pošiljka danas krenula i “pala” u policijsku zasjedu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79