Detalji zločina ispred bh. kafića u Njemačkoj: Napadač je ušao u bar i pucao na grupu ljudi

Detalji zločina ispred bh. kafića u Njemačkoj: Napadač je ušao u bar i pucao na grupu ljudi


Njemačka policija pokrenula je istragu nakon što je u baru “Black Diamond” u Offenbachu u nedjelju navečer nešto poslije 20 sati upucan muškarac (48), a 45-godišnjak je teško povrijeđen.

Prema informacijama BILD-a, likvidiran je Aleksandar D., pogođen je sa najmanje dva metka i preminuo je na mjestu zločina.

U bh. kafiću u Offenbachu likvidiran Aleksandar D.

Pokrenuta je potraga velikih razmjera, a korišten je i policijski helikopter. Zvaničnici su baterijskim lampama pretraživali željezničke pruge između stanica gradske željeznice Offenbach i Offenbach-Ost.

Prostor oko bosanskog lokala, kako piše BILD, a prenosi Radiosarajevo, bio je ograđen na velikom području.

Ovaj kafić prije desetak dana otvorio je Bosanac Zoran Kostić iz Zvornika zajedno sa suprugom Šejlom. Zoran je bio poznat od prije kao vlasnik nekadašnjeg veoma popularnog i posjećenog kafe bara, a kasnije i diskoteke „Sunse At Night“, koji su se također nalazili u Offenbachu

Prema prvim saznanjima, samo dvije žrtve i jedan počinitelj su učestvovali u incidentu na Friedhofstrasse, rekao je portparol policije. Još nije poznato koliko je hitaca ispaljeno.

Pozadina pucnjave je “još uvijek potpuno nejasna”, saopćila je policija. U ponedjeljak popodne, kancelarija javnog tužioca u Darmstadtu (ogranak Offenbach) i sjedište policije u jugoistočnom Hesseu objavili su nove detalje. Istražitelji tragaju za muškarcem od 30 do 40 godina. Rečeno je da je strijelac nosio crni džemper, crnu bejzbol kapu i tamnoplave farmerke.

“Prema izjavama svjedoka, on je na mjesto zločina došao bijelim vozilom. Zatim se navodi da je ušao u bar i očigledno pucao na grupu ljudi u baru. Potom su pobjegli sa mjesta zločina”, kažu njemački istražitelji.

Bosanac u Offenbachu otvorio kafić: Sinoć već poginula jedna osoba

Tamošnja policija je pozvala građane da se jave ukoliko imaju informacija o počiniocu, odjeći ili oružju koje je korišteno.

“Ko može dati informacije o bjekstvu nepoznatog počinitelja? Ko može dati informaciju o bijelom vozilu koje je u nedjelju uvečer oko 20.15 sati nakratko bilo parkirano ispred lokala “Black Diamond”, naveli su iz policije.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija