Detalji zločina koji je šokirao Sarajlije: Jezive scene u stanu, komšije kažu zlo se moralo dogoditi

Upravo je sin alarmirao policiju, jer mu niko nije otvarao, a ključ je bio u bravi sa unutrašnje strane pa nije mogao da otvori vrata. To je bio dovoljan alarm da nesto nije uredu

Ubistvo i pokušaj samoubistva u porodici Garaplija šokiralo je stanare ulice Hašima Spahića, na broju 7, u Ilijašu, gdje je sinoć oko 21 sat Muharem Garaplija nožem izmasakrirao suprugu Sadžidu, nakon čega je pokušao da presudi i sebi.

Sa teškim povredama je prevezen u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu, gdje mu se ljekari bore za život.

Komšije kažu da su čuli lupanje, ali da nisu obraćali pažnju, jer su buka, vriska i brojne svađe i ranije dopirali iz stana Garaplija, zbog čega su nerijetko intervenirali i policajci.

– Svađali su se međusobno, ali i zbog problematičnog sina – kažu komšije.

Upravo je sin alarmirao policiju, jer mu niko nije otvarao, a ključ je bio u bravi sa unutrašnje strane pa nije mogao da otvori vrata. To je bio dovoljan alarm da nesto nije uredu.

Svjedoci kažu da su alarmirani i vatrogasci, koji su preko balkona ušli u stan

Prizor u stanu šokirao je policajce.

– Čula sam policajca kako govori da je ona mrtva, a da suprug, čije je tijelo bilo pored njenog, daje znakove života – prepričavaju komšije.

– Teško su i živjeli i zlo se moralo dogoditi – zaključile su komšije za Oslobođenje.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79