Strava i užas: Detalji sa zabave

Muškarac D. T. priveden je na saslušanje u Viši sud u Subotici zbog obljube djevojke na jednoj kućnoj žurci u ovom gradu.

Kako saznajemo, muškarac je osumnjičen za obljubu nad nemoćnom osobom.

Iako je policija prvo saopćila da je D. T. u jednom stanu u centru Subotice silovao sedamnestogodišnjakinju, u Sudu saznajemo da je riječ o krivičnom djelu obljuba nad nemoćnom osobom.

– Okrivljenom D. T. iz Subotice sudija za prethodni postupak Višeg suda u Subotici odredio je pritvor do 30 dana zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke. Prije toga je viši javni tužilac donio naredbu o provođenju istrage, zbog osnova sumnje da je izvršio krivično djelo obljuba nad nemoćnom osobom – kaže za Blic portparol Višeg suda u Subotici Rajko Maravić.

Prema nezvaničnim informacijama, obljuba nad djevojkom se dogodila prije dva dana u stanu gdje je bilo okupljeno društvo, zabavljalo se i pilo.

Učesnici zabave, osim D. T. i maloljetne djevojke, napustili su stan, a djevojka je ostala sama sa napasnikom.

Djevojka je bila u alkoholiziranom stanju i nije mogla da se odbrani od D. T., koji je iskoristio njeno stanje i silovao je.

Naređena su vještačenja i pregledi djevojke, a rezultati bi trebali dokazati šta se dogodilo na pijanci u Subotici.

Za krivično djelo obljuba nad nemoćnom osobom Subotičaninu D. T. prijeti kazna od pet do 15 godina iza rešetaka i ne može se ublažiti na manje od pet godina pritvora.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments