Devet državljana BiH krijumčarilo OVO u Švedsku

Banja Luka 19.05.2010 Zgrada specijalnog tuzilastva RS foto: Dejan Bozic
Post [M,D] First paragraph - 300x250

Posebno odjeljenje Okružnog suda u Banjaluci za organizovani kriminal potvrdilo je optužnicu protiv trgovaca oružjem iz BiH u Kraljevinu Švedsku.

Optuženo je devet državljana BiH.

Milija Vlačić, Zoran Jovanović, Aleksandar Ćuković, Mile Tanić i Dragan Vlačić optužnicom se terete da su učinili krivično djelo Izvršenje krivičnog djela u sastavu kriminalnog udruženja u vezi sa krivičnim djelom nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

Post [M,D] Text - ADX / Video

Oni se takođe terete i za krivično djelo nedozvoljena trgovina.

Optuženi Nebojša i Miodrag Đilas i Borivoje Lukić optuženi su za nedozvoljenu proizvodnju i promet oružja ili eksplozivnih materija, a Slađan Lonco za krivično djelo nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija i krivično djelo nedozvoljena trgovina.

-Sudija za prethodno saslušanje Okružnog suda u Banjaluci potvrdio je optužnicu koju je Republičko javno tužilaštvo, Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala podiglo protiv devet osoba zbog postojanja osnovane sumnje da su vršili nedozvoljenu nabavku vatrenog oružja, municije i eksplozivnih materija, kao i neovlašćenu nabavku i prodaju lijekova.

Post [M,D] Text - ADX / Video

Prema navodima optužnice, u toku 2014. godine i početkom 2015. godine, optuženi su, u namjeri pribavljanja protivpravne imovinske koristi, vršili nedozvoljenu nabavku vatrenog oružja, municije i eksplozivnih materija, kao i neovlašćenu nabavku i prodaju lijekova-tableta u većoj količini i vrijednosti.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments