Devet novooboljelih od koronavirusa, pet povezanih sa Centrom za srce

Na Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla tokom noći analizirano je 46 uzoraka, a pokazalo se da je devet pacijenata pozitivno na koronavirus, saznaje Faktor iz Kriznog štaba Ministarstva zdravstva Tuzlanskog kantona.

Aktivirana VIBER grupa o aktuelnostima vezanih za koronavirus Covid-19

U TK se tako broj oboljelih povećao na 18.

Prvi pozitivni slučajevi u TK bili su medicinska sesta iz Medicinskog instituta Bayer Tuzla, ranije poznatog kao Centar za srce, te jedna žena iz Lukavca koja se u našu zemlju vratila iz inostranstva. Potom je uslijedilo još sedam pozitivnih nalaza vezanih za medicinslu sestru.

Od devet novih za koje je utvrđeno da su pozitivni, navodno je pet povezano sa Centrom za srce.

U cijeloj Bosni i Hercegovini, a nakon što je i ministar zdravlja RS-a Alen Šeranić jutros potvrdio da je 38 novozaraženih u tom entitetu, sada je ukupno 323 registriranih kao pozitivni na koronavirus. Ovaj broj uključuje pacijente koji su se oporavili, njih osam, kao i šestero preminulih prenosi Faktor.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79