“Dežurna narikačo, znaš uzeti 30 hiljada KM za dan penzije”

Ne smiruju se reakcije u manjem bh. entitetu nakon usvajanja inicijative Denisa Zvizdića na Zastupničkom domu Parlamenta BiH, a vezana je za način korištenja i raspolaganja neperspektivnom nepokretnom vojnom imovinom.

Tako je Dušanka Majkić (SNSD) delegatkinja u Domu naroda Parlamenta BiH navela da su tokom glasanja za usvajanje ove inicijative suzdržani bili članovi PDP-a SDS-a i DNS-a, zbog čega je inicijativa i usvojena, te da putem Twitter poručila da je djelovanje članova ovih stranaka suprotno interesima RS-a.

Uzvratio je Branislav Borenović, predsjednik PDP-a.

– Nevjerovatno je da dežurna narikača Dušanka Majkić, koja je inače u Parlamentu RS-a glasovima SDA izabrana u Dom naroda BiH, ne spominje da i njeni zastupnici Bogdanić i Stevandić nisu glasali protiv Zvizdićeve inicijative. A zna uzeti 30 hiljada KM za jedan dan penzije – poručio je Borenović na Twitteru.

Vijeće ministara BiH ima rok od 30 dana da pripremi i uputi u parlamentarnu proceduru Prijedlog zakona o načinu korištenja i raspolaganja neperspektivnom nepokretnom vojnom imovinom.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79