DF i GS: Probosanske opcije moraju zajednički kazniti HDZ

Demokratska fronta i Građanski savez smatraju da je nevladina organizacija za rušenje ustavnog poretka Bosne i Hercegovine tzv. HNS zloupotrebom terorističkog čina koji se desio u Francuskoj, izrazila najiskrenija uvjerenja Dragana Čovića o onim građanima Bosne i Hercegovine koje medijski i politički krugovi HDZ-a, bez imalo ustručavanja nazivaju teroristima.

– Gonič robova iz mostarskog Sokola, i miljenik zločinca Darija Kordića očito smatra da je terorističko targetiranje građana Bosne i Hercegovine legitiman metod u političkoj borbi. S obzirom na to uvjerenje, a imajući u vidu takvu političku praksu, DF i GS smatraju da je najveća patriotska i moralna dužnost svih probosanskih političkih aktera, njihov zajednički angažman kako bi se u budućnosti, tačnije kroz dvije godine, HDZ potpuno zbrisao sa političke pozornice BiH, te da se u tome smislu ne treba ustručavati bilo kakvih demokratskih mehanizama, koji mogu biti od koristi da se njihovim idejama stane u kraj – saopćili su DF i GS.

DF i GS u tome smislu i ovim povodom iskazuju potpunu spremnost i opredjeljenost, dok HDZ-u tada, kako navode, neće pomoći ni oni koji danas u Sarajevu, poput Konakovića, ponovo pokušavaju da rehabilitiraju priču o pristajanu na apartheid i etničku segregaciju kroz izborni sistem BiH i takozvane legitimne predstavnike naroda.

– Neće, gospodo iz HDZ-a, biti pomoći od Konakovića i kojekakvih “lijevih” veleizdajnika – zaključuju u saopćenju.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79