DF: Nemamo riječi kojima se može iskazati prezir prema odgovornima za ovo što se na snimcima vidi

Povodom skandala koji danas potresa našu zemlju, odnosno stanja djece u Zavodu u Pazariću oglasila se i Demokratska Fronta.

Jednom smo započeli jedno saopštenje na sličnu temu rečenicom: “Mnogi sociolozi kažu da se dostignuti stepen uređenosti sistema i civilizacijskog nivoa određenog društva mjeri njegovim odnosom prema najugroženijim kategorijama stanovništva”, kazali su iz Demokratske fronte Sarajevo.

„Tada smo mislili da smo dotakli dno civilizacijskog nivoa, sve do snimaka iz Zavoda za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine u Pazariću. Nemamo riječi kojima se može iskazati prezir prema odgovornima za ovo što se na snimcima vidi“, kazali su iz DF-a.

Kantonalni odbor Demokratske Fronte Sarajevo zahtjeva da se čim prije utvrdi stvarno činjenično stanje, jasno i glasno prozovu odgovorne ličnosti te da nadležni organi ovaj čin osude.

(FOTO) Šokantni detalji iz Zavoda Pazarić: Djeca vezana za radijatore, namještaj…

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79