DF: NSRS odbila borbu protiv terorizma, Dodik se učvrstio na crnoj listi SAD-a

Nakon što je Narodna Skupština RS-a podržala Milorada Dodika u stavljanju veta na odluke donesene u Predsjedništvu BiH, nema više sumnje da su se Milorad Dodik, kao i opozicija u RS-a, svrstali na suprotnu stranu od SAD i zemalja koje vode borbu protiv terorizma, saopćila je Demokratska fronta.

Dodik u NSRS-u: Ovo glasanje je da li ste za Dodika ili Džaferovića i Komšića

Odluka da se odbije sporazum Ministarstva sigurnosti BiH i SAD, o upotrebi putničkih informacija a u svrhu sprečavanja terorizma, a koji je Predsjedništvo BiH usvojilo, potvrđuje i ispravnost odluke Američke administracije da Milorada Dodika ostavi na crnoj listi. Odluka da se veto stavi i na sporazume o učešću u PISA i PIRLS programima za ocjenjivanje učenika, dodatno je sramotna, jer Bosnu i Hercegovinu stavlja na listu malobrojnih zemalja koje odbijaju testirati svoje učenike po međunarodno priznatim metodama. Vlastima RS-a kojima je prioritet sprečavanje borbe protiv terorizma, zaista je neophodan novi pristup školstvu i opismenjavanju – saopćio je DF.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79