DF optužio Bh. blok za rušenje BiH i pomaganje anti-Nato koaliciji

Takozvani Bh.blok ponovo je kroz javne nastupe njihovih dužnosnika zauzeo istu političku poziciju koju u pogledu formiranja vlasti zastupa anti-NATO koalicija SNSD – HDZ. Mi u DF-u smatramo skandaloznim i antidržavničkim ocjene pojedinih dužnosnika takozvanog Bh. bloka da je NATO izgovor za neformiranje vlasti, saopćeno je danas iz Demokratske fronte.

Kako su saopćili, politika stranaka BH. bloka jeste izraz nezrelosti i otvorenog antidržavnog djelovanja.

„Također, u postojećoj političkoj situaciji, gdje za nastavak NATO integracija postoje strateške odluke, donesene čak prije deset godina, u situaciji gdje je to propisano Zakonom o odbrani BiH, tvrditi da za nastavak NATO integracija ne postoji dogovor, jeste izraz ili političke nezrelosti ili otvorenog antidržavnog djelovanja. Za razliku od tzv. Bh bloka (Naše stranke i SDP-a) Demokratskoj fronti zakoni i odluke institucija države Bosne i Hercegovine nikada neće biti predmetom pregovora. Samo pod takvim uslovima DF će biti dijelom vlasti“, kazali su iz Demokratske fronte.

Dodali su da se Bh. blok lažno predstavlja da zastupa interes BiH ka putu u NATO.

„Svaka politička aktivnost koja je usmjerena ka podršci tome da potpisnici ranijih strateških odluka o NATO integracijama BiH, svoju trenutnu političku volju stave iznad zakona države Bosne i Hercegovine, jeste za najgrublju osudu od strane građana koji su dali podršku tim politikama, jer su se one, očito lažno predstavljale kao politike koje djeluju u interesu države Bosne i Hercegovine“, navode iz DF-a.

Na kraju su kazali da Bh. blok ima pravo pomagati SNSD-u u podrivanju BiH, ali da im ta pomoć neće dolaziti iz DF-a.

„SNSD-u koji je potpisao formalni zahtjev za Akcioni plan za članstvo u NATO-u i HDZ-u koji je kroz djelovanje bivšeg člana Predsjedništva BiH, potpisao Strategiju vanjske politike, koja definira nastavak NATO integracija, Bh.blok ima pravo pomagati, ali mi u DF-u obećavamo da im ta pomoć neće biti od koristi“, navodi se na kraju saopćenja DF-a.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79