DF proglasio pobjedu: Željko Komšić je novi-stari član Predsjedništva BiH

Demokratska fronta održala je press konferenciju i na njoj su proglasili pobjedu.

Na pressu se obratio Željko Komšić, novi-stari član Predsjedništva BiH.

“Svim ljudima iz DF-a, koji su, ne samo ovaj mjesec, nego i ranije zaista se potrudili da ostvarimo dobar rezultat kao stranka, ja želim od srca čestitati. Ono što smo imali prilike vidjeti u kampanji, jeste zaista jedna pozitivna atmosfera, kampanju smo organizovali na način da ne budemo niti bahati, niti grubi, niti prljavi. Imali smo svoju ideju za koju smo stali, a ljudi su prihvatili tu ideju i da na kraju krajeva urade ono što smo očekivali, a to je da nema pljave kampanje prema nikome. Rezultati su takvi kakvi jesu, nama je bilo bitno da DF kao stranka ostane na svim nivoima vlasti u BiH i to će se desiti, da li kao na nivou 2018. ili jače, to ćemo još sačekati. Čestitke svim izbornim pobjednicima, naravno i onima drugim bez obzira jesu li pobjednici ili gubitnici. I čestitke svim građanima i građankama BiH. Možemo govoriti o ne radikalnoj, ali promjeni na političkoj sceni u BiH.

Na kraju je prokomentarisao odluku Christiana Schmidta.

“Razgovarao sam sa Schmidtom, ono što nam je poznato, on mi je obrazložio i rekao glavne stvari, a ja sam mu rekao da je vrlo važno da nema diskriminacije u njegovoj odluci, odnosno, da nema onih procenata koji su zapravo izazvali opravdano nezadovoljstvo građana BiH. Čini mi se da je njegova odluka na neki način, neka vrsta balansa kako bi se izbjegle manipulacije sa etničkim opredjeljenima, odnosno, ono što smo sve dosad poznavali u političkom životu BiH, rekao je Komšić te za kraj poručio “Dobrodošli u građansku Bosnu i Hercegovinu”.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79