DF: SDP i NS moraju prekinuti saradnju sa NiP-om, Zukorlićem, Cerićem i pročetničkim elementima

DF: SDP i NS moraju prekinuti saradnju sa NiP-om, Zukorlićem, Cerićem i pročetničkim elementima


Demokratska fronta poziva Socijaldemokratsku partiju (SDP) i Našu stranku da prekinu ideološko i političko savezništvo sa strankom Narod i pravda (NiP) i njihovim ideološkim inspiratorima.

– Smatramo potpuno neprimjerenim da idejne i političke vođe ljevice budu Muamer Zukorlić i Mustafa Cerić koji u Crnoj Gori otvoreno pozivaju na kolaboraciju sa četničkim elementima – navodi se u saopćenju.

Iz Demokratske fronte dodaju da SDP i Naša stranka nemaju šta da rade u savezništvu sa strankom NiP i njihovim duhovnim vođama Zukorlićem i Cerićem.

– Stoga pozivamo sve lijevo-patriotski orijentirane članove SDP-a i Naše stranke da izvrše demokratski pritisak na rukovodstva svojih stranaka u cilju prekida saradnje s NiP-om. Ako u SDP-u i Našoj stranci to nisu našli za shodno uraditi nakon izvještaja State Departmenta u kojem je Konaković označen kao figura koja tolerira antisemitska uvjerenja, neka to učine sada kada NiP i Zukorlić daju otvorenu podršku pročetničkim elementima u Crnoj Gori – zaključuje se u saopćenju.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija