Dijaspora pošteđena: Borba “domaćih” protiv komunalnih lisica

Stavljanja lisica na vozila stranih registracija, uprkos odluci o njihovom ukidanju, izazvala je žestoke reakcije građana, a dijaspora se pridružuje njihovoj borbi za prava vozača.

Gradsko vijeće Bihaća je nedavno donijelo odluku o ukidanju lisica na vozilima u skladu s izmjenama i dopunama o javnim parkiralištima. Međutim, preduzeće JKP Komrad nastavlja kršiti ovu odluku i stavlja lisice na vozila stranih registracija, pozivajući se na problem naplate prekršajnih naloga licima s takvim vozilima.

Profesorica Šeherzada Delić, vijećnica Naše stranke, stala je u odbranu prava građana Bihaća i suočila se s komunalnim radnicima na parkiralištu. Tražila je da se lisice skinu s vozila vlasnika, pozivajući se na odluku Gradskog vijeća, ali je naišla na otpor i poziv policije.

Delić je istaknula da je direktor JKP Komrad direktno krši Zakon o javnim preduzećima FBiH i izrazila očekivanje da će Služba za inspekcijske poslove pokrenuti prekršajni postupak protiv njega.

Građani Bihaća također su se pobunili protiv ovih nezakonitih radnji i najavili da neće prihvatiti kažnjavanje lisicama na svojim vozilima. Neki su već počeli prijavljivati takve slučajeve policiji.

Ovaj incident dodatno je pojačao probleme u saobraćaju u Bihaću, posebno u vrijeme sezonskih radova i gužvi na granici. Vijećnik Emir Mujadžić izrazio je svoje nezadovoljstvo zbog gužvi na granici s Hrvatskom i apelirao na odgovorne u Hrvatskoj da ubrzaju proces puštanja u opticaj više saobraćajnih traka.

Također, istaknuo je problem prolaska teretnih vozila kroz grad, budući da nedostaje dovoljno mostova za teretni saobraćaj.

U cijeloj ovoj situaciji, dijaspora Bihaća i širom svijeta počinje pokazivati solidarnost s građanima i vozačima u Bihaću. Dijaspora se pridružuje borbi za prava vozača i traži poštivanje odluka Gradskog vijeća, kao i pravedniju naplatu prekršajnih naloga licima s vozilima stranih registracija.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79