Dijaspora se vraća iz domovine, na izlazu iz BiH već formirane duge kolone

Na graničnim prelazima Izačić, Velika Kladuša, Gradina i Bosanska Gradiška duge su kolone vozila na izlazu iz BiH. Na ostalim graničnim prelazima trenutno se ne čeka duže od 30 minuta, jutrošnji su podaci BIHAMK-a.

Zašto je dijaspora zavrnula pipu?

Riječ je uglavnom o građanima iz dijaspore koji su Bajram provodili u domovini pa se posljednjeg dana produženog vikenda vraćaju kućama.

GP Gradina
GP Gradina

IZ BIHAMK-a navode da se zbog radova u tunelu Čaklovići na dionici Tuzla-Kalesija (Simin Han-Caparde) saobraćaj obustavlja od 22 do 06 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

GP Velika Kladuša
GP Velika Kladuša

U toku su radovi u tunelu Crnaja na dionici Konjic-Jablanica, gdje se tokom dana saobraća naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (23-04:30 sati) saobraćaj kroz tunel obustavlja.

Radovi u tunelu Jasen na magistralnom putu Prozor-Jablanica su u završnoj fazi, tako da kroz tunel saobraćaju sve kategorije vozila, naizmjenično, jednom trakom (postavljeni semafori).

GP Izačić
GP Izačić

“Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo puteve: Doboj-Rudanka, Tarčin-Konjic (Donja Raštelica), Kaonik-Busovača (na ulazu u Busovaču), Stolac-Hutovo (mjesto Cerovica), Posušje-Tomislavgrad (naselje Čitluk) i Banovići-Ribnica (na izlazu iz Banovića)”, navodi se u jutrošnjem izvještaju o stanju na putevima u BiH.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

GP Bosanska Gradiška
GP Bosanska Gradiška

Vozači se savjetuju da, bez obzira na vremenske i saobraćajne uslove, voze maksimalno oprezno i da obavezno drže odstojanje između vozila piše Klix.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79