DIJELI DALJE: Oprez ovo je upozorenje Civilne zaštite!

Republički hidro-meteorološki zavod za sutra najavio obilne padavine u istočnom dijelu Srpske. Civilna zaštita poslala upozorenje.

“Snijeg u Republici Srpskoj otežava saobraćaj i tempo redovnih tokova života u Republici Srpskoj. Republička uprava civilne zaštite Republike Srpske, za sada, nema informacija o ugroženim ljudskim životima i materijalnim dobrima”, objavila je Civilna zaštita Republike Srpske na svom sajtu.

Iz RHMZ Republike Srpske u Civilnu zaštitu stigla je najava novog snijega za sutra (petak, 25. 1.2019.) sa obilnijim padavinama u istočnom dijelu Republike Srpske. Tamo se očekuje rast snježnog pokrivača. Na zapadu Srpke biće slično vrijeme, a na jugozapadu nešto manja akumulacija novog snijega ali zbog prethodnog, te jakog vjetra, snježni pokrivač će se povećati.

U planinskim predjelima prognozira se jak sjeveroistočni vjetar, povremeno olujne jačine, preko 17 m/s (40 – 65 km/čas). Mogući su smetovi. Vrlo jak vjetar očekuje se i u Hercegovini. Biće hladno, naročito u planinama.

Republička uprava civilne zaštite Republike Srpske (RUCZ RS) skreće pažnju službama za održavanje puteva u zimskim uslovima, nadležnim organizacijama za isporuku energenata i vode potrošačima da uzmu u obzir najavljene meteorološke uslove kakao bi svoje zadatke efikasnije izvršili.

“Građanima savjetujemo da svoje aktivnosti na otvorenom prostoru planiraju u skladu sa ovim potencijalno opasnim vremenskim uslovima. Prema nalogu direktora RUCZ RS dva naša spasilačka tima (GSS) su u pripravnosti dok u pojačanom režimu rada obavljamo svakodnevne zadatke”, kažu u Civilnoj zaštiti.

(Agencije)

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79