Diler Muhamed nagodio se na pet godina iza rešetaka

Muhamed Halilović zvani Pota (40) s banjalučkim tužilaštvom sklopio je sporazum o priznanju krivice kojim je predviđeno da mu se izrekne kazna od pet godina i dva mjeseca iza rešetaka zbog trgovine drogom u predmetu “Piramida”.

Sporazum je prihvatio Okružni sud u Banjoj Luci, a izricanje presude zakazano je za ponedjeljak. Istovremeno, predmet protiv Halilović razdvojen je u odnosu na optužene Zorana Šaviju (60) i Branka Milivojišu (56) iz Prijedora. I oni su pregovarali o nagodbi s Tužilaštvom. Šavija je na ročištu odbio tužilačku ponudu.

Njih trojica ranije su osuđena na ukupno 17 godina i deset mjeseci iza rešetaka, ali je presudu ukinuo Vrhovni sud RS i postupak vratio na novo suđenje banjalučkom Okružnom sudu. Ukinutom presudom Haliloviću je izrečena kazna od šest i po godina zatvora, Šaviji osam godina, a Milivojiši tri godine i četiri mjeseca iza rešetaka.

Optužnicom svi se terete da su tokom 2017. godine prodavali drogu na području Banje Luke i Mrkonjić-Grada. Sami ili zajedno s drugim osobama prodavali su heroin, kokain, marihuanu, ekstazi, LSD i buprenofrin, prenosi Avaz

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79