Dileri Kenan, Adnan i Dino mladiće brutalno mučili jer im je ukradena droga: Jednog objesili o gredu i gušili folijom, drugog izrešetali

Istražitelji MUP-a Tuzlanskog kantona prošli mjesec radili su na istrazi koja podsjeća na holivudske scenarije sa tarantinosvkim zapletima punim mučenja, krvi i pokušajem ubistva zbog ukradene droge.

Provaljen „štek“

Naime, lokalni dileri iz Gračanice Kenan Tuholjak zvani Keno (završio osnovnu školu) Adnan Halilovć zvani Ado (oženjen i otac jednog djeteta sa završenom elektrotehničkom školom i osuđivan sedam puta) i Dino Mulavdić zvani Guja (završio šest razreda osnovne škole i osuđivan četiri puta) od njima poznate osobe kupili su dva kilograma marihuane i isto toliko spida koji su sakrili, piše Avaz.

No, oni u val zločina kreću kada im je „roba“ ukradena nakon što im je neko provalio u „štek“. Dileri su u noći sa 1. na 2. novembar ove godine kako je Avazu otkrio izvor blizak istrazi krenuli u bjesomučnu potragu za kradljivcem droge. Sumnjali su na sitnog kriminalca Sadmira Džanića.

Prema dosadašnjim rezultatima istrage Tuhovljak i Halilović su skupa u mjestu Drafinići kod Gračanice u večernjim satima sa vozilom Jeep plave boje došli do porodične kuće Sadmira Džanića i pozvali ga da uđe unutra.

Oteli „osumnjičenog“

Autom je upravljao Halilović. Čim je ušao u vozilo Sadmira je Halilović udario šakom u lice govoreći: „Znaš ti dobro što sam te udario“. Odvezli su ga do garaže u naselju Seljanuša. Kada su ušli unutra Sadmiru su naredili da uđe u jednu prostoriju u sklopu garaže. Onda su ga obojica pitala gdje je njihovih 20.000 maraka te ko je ukrao „robu“ iz „šteka“.

Sadmir je rekao da o tome nema pojma. Onda je Adnan uzeo drveni mač i naredio Sadmiru da ispruži ruke nakon čega ga je udarao po rukama. Poslije toga je uzeo uže za šlepanje vozila te je vezao Sadmiru unakrsno ruke napravivši čvor dok je drugi kraj užeta prebacio preko visoke grede. Povukao je kanap i zategao ga digavši mu ruke iznad glave. Za to vrijeme je Kenan stajao na vratima i čuvao stražu.

Kada su ga objesili o gredu započeli su njegovo islijeđivanje oko nestale robe. Dok su ispitivali tukli su ga drvenim mačem, te šakama po cijelom tijelu što je trajalo oko sat, saznajemo od našeg izvora.

Kada su se umorili od premlaćivanja nesretnog Sadmira su spustili sa grede i stavili ga na stolicu da sjedi. Tada je Kenan uzeo streč foliju i njome mu prekrio usta i nos izazivajući mu gušenje.

Teško mučenje

Kada se Sadmir oslobodio folije Adnan je rekao Kenanu da uzme vreću za smeće i da mu stavi na glavu. Kenan ga je jako stegao rukama oko vrata. Kad je Sadmir ostao bez zraka pitali su ga gdje su droga i novac, a on je reao da ništa ne oko toga. Ponovo su ga strpali u auto i odvezli su ga kući.

Tamo su nastavili s nasiljem i tražili su Sadmirov mobitel. Tada je Adnan na Facecbook profil Sadmira stavio svoju šifru da bi imali uvid u komunikaciju s tog profila. Kada je Sadmir promjenio šifru kod njega je sutradan došao Kenan koji mu je oduzeo telefon i odnio ga sa sobom.

Potragu za drogom nastavili su i sutradan, a ovoga puta im je meta bio Nusret Džafić. Odvezli su se u naselje Seljanuša gdje je Nusret živio, za kojeg su također sumnjali da im je ukrao drogu.

Kenan je sa sobom ponio pištolj nepoznate marke i kalibra. Nogama i tijelom su razvalili ulazna vrata. U objekt je prvi ušao Kenan koji je imao fantomku na glavi, a iza njega su ušli Adnan i Dino. Bez obzira što mu se Nusret obratio riječima : „Nemoj Keno“ dok je ležao na kauču uperio je u njega pištolj te je krenuo pucati od nogu ka stomaku isplivši osam hitaca. Pogođen je u oba stopala, butine, testise i stomak, nakon čega su pobjegli, a nedugo nakon toga su i pohapšeni.

Šta kaže odbrana Halilovića

Odbranu Halilovića preuzeo je tuzlanski advokat Bakir Hećimović.

Odbrana osumnjičenog Halilovića je tužilaštvu TK podnijela zahtjev za izuzimanje nadzornih kamera sa “Admiral” Casino Gračanica za 3. novembar 2020. godine što će u konačnici potvrditi tezu ove odbrane da se moj branjenik u inkriminisano vrijeme nije nalazio ispred kuće oštećenog niti je na bilo koji način poduzeo radnje u ostvarivanju bitnih obilježja krivičnog djela koje su mu se naredbom o provođenju istrage stavile na teret – kaže Hećimović.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79