Dileri ne biraju mjesto gdje će je sakriti: 70-godišnjak drogu sakrio iza leđa, Dobojlija u svojim genitalijama

Foto: Getty Images

Dileri ne biraju način i mjesto na kojem će sakriti svoju robu, pa su se istražitelji nekoliko bh. policijskih agencija u toku prošle godine susreli sa vrlo domišljatim švercerima droge.

Rezervni točak

Pakete sa marihuanom, skankom i ekstazijem najčešće skrivaju u automobilu. Istražitelji sa kojima su razgovarali, a koji zbog specifičnosti posla koji obavljaju nisu željeli da im otkrivamo imena, za Oslobođenje kažu da ne postoji dio automobila gdje šverceri nisu pokušali da sakriju narkotike.

Njegov kolega dodaje da su imali slučajeva u kojima su dileri krili drogu u igračkama, a često je kriju i u bijeloj tehnici, u lijekovima…

– Dilerima zaista ne nedostaje mašte. U Doboju je bio slučaj da je osoba drogu sakrila u svojim genitalijama, a zabilježeni su slučajevi da droga bude skrivena na životinjama, uglavnom kućnim ljubimcima, psima koje vode sa sobom…, priča ovaj istražitelj navodeći da je njegov kolega prije nekoliko godina priveo ženu koja je u jastuku za spavanje pokušala krijumčariti ekstazi.

Policijski psi pomažu u otkrivanju droge

Skidanje odjeće

– U MUP-u KS-a su prije nekoliko godina imali dojavu da se u autobusu koji saobraća iz Makedonije u BiH nalazi heroin. Iako su policajci iz Odjela za droge imali pretpostavke o tome gdje bi droga mogla biti, ni slutili nisu da je ona kod 70-godišnjaka koji je drogu sakrio iza leđa. Na sebi je imao steznik pa se droga i nije mogla otkriti prilikom običnog pretresa. Kada su mu rekli da skine odjeću sa gornjeg dijela tijela, pronašli su heroin, ističu naši sagovornici.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79