Dilerima 10 i po godina zatvora, drogu prodavali maloljetnicima

Srđan Boškov (37), Nail Kapo (21) i Amer Isaković (21) osuđeni su u banjalučkom Okružnom sudu na ukupno 10 i po godina zatvora zbog trgovine drogom, koju su davali i maloljetnicima.

Presudom sva trojica su osuđena na kazne od po tri i po godine zatvora. Oglašeni su krivim za nedozvoljenu proizvodnju i promet doroge, dok su Isaković i Kapo osuđeni i za omogućavanje uživanja droge. Oni su prošle godine uhapšeni u okviru akcije “Klub” zajedno sa još osam osoba.

U presudi se navodi da su Boškov, Kapo i Isaković od početka 2018. do 3. juna 2019. godine kupovali i preprodavali marihuanu. Pored toga Kapo i Isaković su maloljetnicima, te većem broju osoba na raspolaganje stavljali stan u kojem su nesmetano mogli da se drogiraju. Među njima je bilo i štićenika Doma za djecu i omladinu bez roditeljskog staranja “Rada Vranješević” u Banjoj Luci.

Privođenje osumnjičenih
Privođenje osumnjičenih Foto: Avaz

Tokom suđenja je dokazano da su optuženi drogu prodavali po cijeni od 10 do 80 maraka, u zavisnosti od količine. Takođe, navodi se i da su Kapo i Isaković organizovali žurke u stanu u Banjoj Luci na kojima su većem broju osoba, pa i maloljetnicima, omogućavali konzumaciju marihuane i spida.

– Na sto bi stavili narkotike, tako da su svi prisutni mogli da ih uzmu i koriste – navodilo se u optužnici.

Nakon presude branioci optuženih najavili su da će se žaliti Vrhovnom sudu RS, jer im nije jasno na osnovu čega je donesena osuđujuća presuda kada, kako navode, kod optuženih nije pronađena droga.

U sklopu akcije “Klub” uhapšeno je još osam osoba, a dvojica su bila osumnjičena i za navođenje maloljetnica na prostituciju, uglavnom štićenica Dječijeg doma. Međutim, to djelo se uopšte nije našlo u optužnici OJT Banja Luka.

Akter afere “Bijelić”

Srđan Boškov bio je akter afere koja je 2003. godine potresla MUP RS. Policija je tada prilikom presjecanja navodnog narko lanca na Borji kod Teslića ubila Predraga Bijelića, a Boškova ranila iako su, kako se navodilo u istrazi, bili nenaoružani. Oni su navodno učestvovali u primopredaji dva kilograma heroina, ali se ispostavilo da se radilo o smjesi kakaa i šećera, sa primjesom kodeina. Boškov je kasnije privođen zbog više provala, ali i zbog krađe 27 čokolada iz marketa prenosi Avaz.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79