DILERIMA 17 GODINA ZATVORA!

Okružni sud u Doboj osudio je petoricu narko dilera, uhapšenih u akciji “Kafe”, na ukupno 17 godina zatvora zbog preprodaje marihuane, spida i ekstazija na području Teslića.

Osuđeni su Josip Ćosić (54), Boris Čupić (26) i Dario Pavlović (39) iz Teslića, te Denis Nedinić (39) iz Banjaluke na kazne od po tri i po godine zatvora, dok je Dario Todorović (30) iz Teslića osuđen na tri godine zatvora.

– Optuženi su u periodu od 4. oktobra 2017. do 4. februara 2018. godine radi prodaje kupovali i držali marihuanu i spid. Prodaju su telefonom dogovarali sa konzumentima i drogu im prodavali na javnim mestima, odnosno u dva ugostiteljska objekta na području Teslića – saopšteno je iz suda.

Nakon izricanja presude optuženi su pušteni iz pritvora, ali su im određene mjere zabrane. Vrijeme provedeno u pritvoru od 6. februara 2018. godine uračunato im je u izrečenu kaznu. Presuda nije pravosnažna i obje strane u postupku imaju pravo žalbe Vrhovnom sudu Republike Srpske.

Akciju “Kafe” početkom februara izveli su inspektori Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP RS. U okviru akcije ukupno je pronađeno i zaplijenjeno 1,1 kilogram marihuane, 237 grama spida, 30 komada ekstazija i LSD, sedam grama kokaina. Zaplijenjene su i digitalne vage, drobilice, oprema za pakovanje droge i drugo.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79