Dino Kofrc za CH: “Ne smatram se kriminalcem, ne dam na sebe i svoje drugove

Dino Kofrc (28), koji se sumnjiči i da je početkom prošle godine u ulici Sulejmana ef. Musića u sarajevskom naselju Švrakino Selo iz pištolja upucao Amira Hodžića.

Bivši golman nekadašnjeg premijerligaša s Otoke, Fudbalskog kluba Olimpik, odranije je u sukobu s Amirom Hodžićem, kojeg je ranio u nogu.

“Amira Hodžića sam upucao zbog duga od 10.000KM i što truje djecu okolo” – počinje svoju priču Dino Kofrc.

Primjeran mladić i ozbiljan nogometaš od ranije poznat policiji

Prijatelji Kofrca ranije su nam rekli da je Kofrca bio primjeran mladić i ozbiljan nogometaš, a u prilog tome ide i činjenica da se svojevremeno našao i na spisku omladinskih reprezentacija BiH. Nakon Olimpika bio je i član FK Goražde, nakon čega je prestao profesionalno igrati nogomet. Navodno se počeo baviti sumnjivim radnjama.

Prema policijskim informacijama između Kofrca i Čakara izbila je svađa koja je eskalirala u fizički sukob.

Kofrc je nakon hapšenja priznao da je Čakara pretukao metalnom šipkom nanijevši mu teške tjelesne povrede, nakon čega ga je onesvještenog ubacio u gepek vozila.

Nezvanično saznajemo da je Dino Kofrc pušten na slobodu, a trenutno se nalazi u Njemačkoj.

“Nakon svih tih strašni djela, ja sam na slobodi i slobodan sam čovjek. Hvala Bogu, okrenuo sam se sebi i porodici i naranvo ženi koja je trenutno sa mnom u Njemačkoj. Mislio sam ostati u BiH na izdržavanju zatvorske kazne ali sam vidio da se cijeli proces odugovlači pa sam otišao. Moram napomenuti javnost, da moji roditelji nisu unijeli paketić koji asocira na kokain i to želim javno demantovati. Prije bi mi unijeli otrov nego kokain. Možda mi je to i podvaljeno jer su čuvari prema meni bili grozni. Čast pojedincima” – izjavio je Dino Kofrc za portal Crna-Hronika.

Detalji hapšenja u KPZ Sarajevo: Uhapšeni roditelji Dine Kofrca, pokušali u zatvor unijeti kokain

“Iskreno kajem se zbog svih djela, pogotovo to što sam svoje najmilije razočarao. Vjerujem da bi sva djela ponovio ako bih se našao u istoj situaciji. Ne smatram se kriminalcem, nego osobom koja ne dam na sebe i poštuje svoje drugove i svoju porodicu pa i po cijenu glave.” završava Dino Kofrc za portal Crna-Hronika.

Dino Kofrc ima dvojno državljanstvo te je predao zahtjev za stalno zaposljenje u Njemačkoj na poziciji medijski tehničar.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79