Dino Konaković: Bakir Izetbegović da objasni svoje veze sa narkokartelom “Tito i Dino”

Lider Naroda i Pravde i ministar vanjskih poslova Elmedin Konaković sinoć je na svom Facebook profilu komentarisao narkokartel Tito i Dino, a zanimljivo, optužio je lidera SDA Bakira Izetbegovića da je sarađivao sa opasnim mafijašima.

Konaković je prvo optužio Avdu Avdića, novinara koji je otkrio saradnju ovog narkoklana sa pojedincima u BiH i Federalnom upravom policije.

Konaković za Avdića navodi da je “lažljivac sam raskrinkao svoje laži”.

“Javno je i sam rekao kako niko do 2019. godine nije znao ko je i šta radi Edin Gačanin, a pisao je desetine tekstova prije toga o tome kako su 2016. godine policajci i još neki ljudi imali “sumnjive” poslove sa vođom kartela.

Za mene kaže da samo loše govorim o predmetu i da se iza mene kriju, da sam nesvjesno u sve uletio, a ranije je u svakom tekstu pisao kako se sastajem i sarađujem sa kartelom.

Nestale su laži da sam se sastajao, dolazio na svadbe i odsjedao u skupim apartmanima. Nestale su jer su laži”, kaže Konaković.

Konaković dalje spominje Bakira Izetbegovića kao saradnika narkokartela Tito i Dino.

Sad mnogo toga relativizira jer je slika drugačija nakon poruka koje je sam objavio, a u kojim Sky-evci najavljuju sastanak sa Bakirom Izetbegovićem lično (imenom i prezimenom) i najavljuju kupovinu Klixa.

Ranije je, dok je pisao samo o NiP-u sve to smatrao državnim udarom, a sad kaže da je to Gačanin radio onako, “iz dosade”.

I nije problem taj lažljivac, problem je kad na osnovu njegovog pisanja tužilac pohapsi ljude koje Sud BiH odmah pusti jer dokaza nema.

Zato ćemo ovih dana opet o svemu glasno govoriti. Onako kako to uvijek radimo.

Nek’ se pripreme oni koji pišu saopštenja i brane korumpirano pravosuđe i pojedince koji lažima i podvalama kaljaju časnu novinarsku profesiju. Bit će posla.

A Bakir Izetbegović će morati objasniti svoje veze sa kartelom i da li je do realizacije ideja sa Sky-a ipak došlo.

Uporedit ćemo i količine zaplijenjene droge iz perioda kad je Osmica kontrolisao sistem sa količinama nakon njihovog pada. Bit će interesantno”, napisao je Konaković.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79